Hvordan sette opp Google Merchant Center
  • 25 Mar 2024
  • 2 Minutter å lese
  • Mørk
  • Pdf

Hvordan sette opp Google Merchant Center

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Google Merchant Center er en plattform som lar nettbutikker laste opp produktinformasjon og gjøre produktene sine synlige på Google Shopping. Det gir også mulighet for å administrere og analysere kampanjer for å øke salget.

Opprette konto

Gå til www.merchants.google.com og opprett ny konto for din bedrift
Obs! Når du oppretter en ny Google Merchant Center konto, så kan det være at du får tilgang til en nye varianten av Merchant Center: Google Merchant Center Next. I det tilfelle så må du igjennom et litt annerledes løp for oppsett.

Følg denne guiden for oppsett av Google Merchant Center Next:

Konfigureringstrinn

Bekreft nettsted

• Gjør krav på nettstedet (om du er logget inn på samme google(gmail) konto som har tilgang til din google analytics, går denne prosessen fort)

Bekreft kontaktinformasjon

• Fyll inn riktig kontaktinformasjon (adresselinje, postnummer og poststed)

Bekreft telefonnummer

• Skriv inn ditt mobilnummer og velg “sms” alternativet. Da får du en meldig med kode som du kan taste inn i boksen som kommer opp på skjermen, som bekrefter ditt telefonnummer

Legg til alternativer for frakt og retur.

Frakt legges til under Innstillinger -> Frakt og retur - Frakt

Startside: “Legg til frakttjeneste”

• Side 1 - Tjenestedekning: Sett navn på frakten, Velg hvilke land dere leverer til og hvor pakken kan leveres

• Side 2 - Leveringstider: Fyll inn tidene som gjelder for dere

Side 3 - Fraktkostnad: Velg alternativet som gjelder dere og eventuelle priser som gjelder. Trykk “Lagre”

Retur legges til under Innstillinger -> Frakt og retur - Retur Startside: “+ Legg til retningslinjer for retur”

Side 1 - Land: Velg hvilket land retningslinjene for retur skal gjelde Side 2 - Nettadresse for retningslinjer: fyll inn link til retur side Side 3 - Returmåte: Velg hvordan kundene kan returnere produkter Side 4 - Tidsfrist for retur: sett inn hvor lang returtid dere har og eventuelle utvidede returperioder Side 5 - Produkt tilstand: Velg hvilken stand produktet kan returneres i Side 6 - Gebyrer: Sett ønsket valutta og fyll inn hvilke gebyrer for returer og lageretterfylleser Oppsumeringside: Se over at alt har blitt registrert riktig, trykk “Ferdig”

Laste opp feed Følg stegene under om du ikke har brukt Merchant Center kontoen til produktkatalogsalg tidligere:

Gå til "produkter" i venstremenyen, og velg "Diagnostikk". Du får så opp alternativene; - Legg til ett og ett produkt - Last opp en fil med produkter - (nederst) Opprett en feed (avansert alternativ). Velg Opprett en feed (avansert alternativ) Fortsett oppsett basert på stegene etter del 2 (2)

Om du har brukt Merchant Center kontoen til produktkatalogsalg tidligere

Gå inn på fanen som heter “produkter” og underkategorien som heter “Feeder”. Der finner du en stor blå knapp med en plusstegn (legg til hovedfeed)

Fortsettelse oppsett:

Ta stilling til følgende:

• Velg oppføringsland(landet hvor annonsene skal vises)

• Hvilket språk du vil bruke

• Hvilke oppføringer du skal ha (betalt annonsering og gratisoppføringer)

Gi feeden et navn og velg “planlagt henting”

• Skriv inn navn på feeden

• Daglig henting

• Velg hentetidspunktet du ønsker

• Norsk tidssone (GMT+01:00) sentraleuropeisk normaltid (Oslo)

• Filen nettadresse: sett inn shoppingfeed levert av mystore

Google Ads

Koble til andre google verktøy

• Innstillinger -> Tilknyttede kontoer

• Velg Google Ads

• Tilknytt konto

• Kunde-id for google ads: skriv inn koden til den google ads konto -> send tilknytningforespørsel

• Gå til google ads kontoen din, der skal det nå være en invitasjon til å koble til merchant center kontoen, godta den så er disse verktøyene koblet sammen.

• Google Analytics(4)

• Logg inn på google analytics 4 kontoen din

• Administrator -> produkttilknyttninger -> Merchant center -> Tilknytt

• "velg kontoer" -> velg din merchant konto -> gjennomgå å send inn