Google Reviews
  • 21 Mar 2024
  • 1 Minutt å lese
  • Mørk
  • Pdf

Google Reviews

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Få stjernerangering på din nettbutikk med Google Customers Review og øk synligheten av din nettbutikk og shopping-annonser.

Rangering av nettbutikken
Google Customer Reviews er en utvidelse av Google Shopping som lar dine kunder gi tilbakemelding etter de har fullført et kjøp i din nettbutikk. Dersom du har denne tjenesten installert vil dine kunder bli spurt i utsjekken om de ønsker å melde seg på spørreundersøkelsen (se skjermbildet under). Undersøkelsen inneholder kun spørsmål om kundens opplevelse av å handle i nettbutikken. Når du har fått 50 tilbakemeldinger med en rangering over 3,5 av 5 mulige, blir din Google Customers Review Badge (merke) tilgjengelig.

(Badge med 50 rangeringer over 3,5 rangering)       (Badge uten 50 tilbakemeldinger)

Produktrangering på Shopping-nettverket
Med 50 eller flere tilbakemeldinger får du også muligheten til å aktivere “Google Product Rating” i Google Merchant Center. Med denne funksjonen blir stjernerangeringen tilgjengelig på Google Shopping-kampanjer når et produkt har minst tre tilbakemeldinger.

Merk! Google Product Rating krever at det er lagt inn gyldige EAN-koder (strekkoder) i kontrollpanelet på det gjeldende produktet. Google samler inn strekkodene og kontrollerer de før de tilknytter tilbakemeldinger til produktet.

Hvordan får jeg dette installert i min nettbutikk?
For å få tjenesten installert i din nettbutikk må du:

1. Les mer og bestill tjenesten her: https://www.mystore.no/utvidelse-google-reviews
  2. Ha en aktiv Merchant Center-Konto. Vi trenger din Merchant Center ID for å implementere tjenesten i nettbutikken.
  3. Signere avtale mellom din nettbutikk og Google. Les mer om avtalen her:
    https://www.google.com/shopping/customerreviews/static/tos/no/1_01_tos.html

Bildet under viser hvor du kan følge med på påmeldte, utsendte og fullførte tilbakemeldinger i Merchant center.

I menyen for Customer Review Setup finner du fire alternativer.
Overview: Her får du oversikt over undersøkelsen.
Product Review: Som nevnt kan du aktivere denne når nettbutikken har fått over 50 tilbakemeldinger
Settings: Koden for Customer Review- og Customer Review Badge-integrasjonen (se bildet under)

Kodesnutten klipper du ut og sender til kundeservice@mystore.no når du ønsker å få badgen implementert i nettbutikken.

About: Her er avtalen mellom deg og Google for å få rangering på nettbutikk og produkt.

Trenger du assistanse med oppsett av Google Shopping-annonser, eller digital synlighet på Google sin søkemotor? Våre digitale markedsførere er tilgjengelig for en prat om muligheter for din nettbutikk.