Hva er personaliserte produktanbefalinger?
  • 07 Feb 2024
  • 2 Minutter å lese
  • Mørk
  • Pdf

Hva er personaliserte produktanbefalinger?

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Det å øke snittordren er kanskje den viktigste måten du kan øke salget ditt på. Les hvordan produktanbefalinger kan hjelpe deg med dette.

Hva er produktanbefalinger?

Hva er produktanbefalinger og hvordan hjelper det deg med å øke snittordren?

Produktanbefalinger er kort forklart karuseller med ulike produkter som vises frem til kundene dine. Produktene som vises er basert på AI-teknologi og er ment å hjelpe kundene kjapt å finne relevante produkter. Du velger selv hvilke typer produktwidgets som skal vises frem, samt hvilke regler som skal gjelde for hver visning.

Produktanbefalinger hjelper kundene med å finne relevante produkter, uansett om de er på forsiden, kategorisiden, merkeside eller feilmeldingsiden (404), for å nevne noen. Dette fører til en økt eksponering av produktutvalget ditt, som igjen øker sjansen for mersalg av relevante og andre produkter. Det hjelper også å holde kunder i butikken, noe som igjen øker salget.

Tjenesten er spesielt god for nettbutikker med flere enn 100 produkter, men på grunn av muligheten for å ha relevante produkter på produktsiden, i handlekurven og mulighet for å bruke produktwidgets i blogg vil det være et godt alternativ for nettbutikker med færre produkter.

Administrering

I Personalisert Shopping

Hvordan adminstrere produktanbefalingene i Personalisert Shopping

Før du kan legge til produktanbefalingene dine i nettbutikken må du ta stilling til oppsettet ditt i dashboardet for Personalisert Shopping. Produktanbefalingene administrerer via widgets. En widget er en liten modul som viser frem informasjonen du ønsker, der du ønsker den. Du administrerer de ulike widgetene ved å gå til Produktanbefalinger > Komponenter i dashboardet til Personalisert Shopping.

Som standard har du flere ulike widgets tilgjengelig som kan tas i bruk umiddelbart. Disse lar deg enkelt vise relaterte produkter, kundens sist besøkte produkter osv.

Trykk på ikonet til høyre på widgeten for å se hva widgeten gjør. Her kan du også gi widgeten et beskrivende navn.

NB! Widgetene har allerede et smart oppsett og med mindre du har konkrete endringer du ønsker å gjøre vil det ikke være nødvendig å gjøre endringer for å oppnå resultater

I Mystore

Hvordan administrere produktanbefalinger i Mystore

I ditt Mystore-kontrollpanel har du en oversikt over hvor produktanbefalingene skal vises i din nettbutikk. Oversikten finner du ved å åpne Hovedmeny > Design > Design-innstillinger > Personalisert shopping

Widgets

Hvilke widgets er koblet mot oversikten i ditt Mystore kontrollpanel?
Det kan kanskje virke noe komplisert å vite hvilken widget i Personalisert Shopping som er koblet mot oversikten i Mystore, særlig der det bare står "Standard". Om du derimot ser på navnene er dette ganske selvforklarende.

Visninger

Hvordan sette opp ulike visninger i nettbutikken

Forside

Du kan velge å ha totalt fire visninger med produktanbefalinger på forsiden av nettbutikken. På bildet under ser du hvilke widgets du kan koble disse visningene mot.

Skjermbildet er fra 2 av 4 visninger som kan vises på forsiden

Produktside

På produktsiden kan du velge å vise to Crall-widgets.

Kategoriside

På kategorisiden kan du kun vise populære produkter fra den aktuelle kategorien.

Produsentside
På produsentsiden kan du kun velge populære produkter fra den aktuelle produsenten.

404 side (feilmelding)
På 404-siden (feilmeldingssiden) kan du velge å vise hvilke produkter som er populære i din butikk akkurat nå.

Mersalg i handlekurven

I handlekurven kan du velge å vise produkter som passer til det kunden har i handlekurven.

Kanskje det beste av alt!
Du trenger ikke definere noen produkter for at de skal vises. I bakgrunnen sørger Personalisert Shopping for at dette skjer automatiskgoes here

Les gjerne mer om produktanbefalinger i vår bloggserie