Hva er økter?
  • 11 Sep 2023
  • 1 Minutt å lese
  • Mørk
  • Pdf

Hva er økter?

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Antall økter er tallet som viser hvor mye trafikk nettbutikken din har i løpet av en måned. Alle våre produkter er delt inn i ulike pakker basert på hvor mange økter man bruker.

Det er viktig å påpeke at utregning av økter er forskjellig fra programvare til programvare, så man kan ikke sammenligne økter fra f.eks Google Analytics mot Personalisert Shopping da Google bruker en helt annen algoritme for å beregne det enn hva vi gjør.

Hvordan beregnes økter?

Når en kunde besøker nettbutikken får kunden opprettet en økt hos oss som varer hele besøket. Kunden vil miste sin økt hvis de er inaktiv for en periode eller forlater nettbutikken. Når den samme kunden kommer tilbake etter å ha mistet sin økt vil det opprettes en ny økt som vil fungere på samme måte som tidligere.

Når tilbakestilles økter?

Forbruket av økter vil tilbakestilles den første dagen i hver måned.

Hvordan hente økter fra Google Analytics

Hvis man er ny kunde og lurer på hva Personalisert Shopping vil koste kan vi bruke Google Analytics sine tall som en pekepinn. Antall økter i Personalisert Shopping er alltid høyere enn hva man ser hos Google.

1. I kontrollpanelet til GA velger du "Målgruppe".
  2. I undermenyen velger du "Oversikt"
  3. Velg perioden fra den første i forrige måned til den siste dagen i forrige måned. Resultatet er at man skal få en datagrunnlag for hele forrige måned.
  4. Les av antall "Økter". Dette er google sin variant av økter.

Dette tallet kan du skrive inn i kalkulatoren: https://crall.io/beregn-pakke
Resultatet du får er bare et estimat og vil ikke nødvendigvis være det du ender opp med å betale.