Hvordan bruke rabattkoder
  • 12 Sep 2023
  • 2 Minutter å lese
  • Mørk
  • Pdf

Hvordan bruke rabattkoder

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Her går vi gjennom hvordan man enkelt oppretter rabattkoder som kan sendes til kunder på e-post eller via popup.

Hvordan opprette rabattkoder

Hvordan opprette unik rabattkode som kan brukes én gang per kunde uten spesielle regler

Steg 1

Gå til Rabattkoder og trykk på pluss-knappen for å opprette en ny rabattkode.

Steg 2

Gi koden ett navn som beskriver hva koden gjør.

Steg 3

Velg "Ja" under "Unik rabattkode"

Steg 4

Velg "Nei" under "Rabattkode-mal"

Steg 5

Velg hvor lenge hver rabattkode skal være gyldig.

Steg 6

Legg inn hvor mange kroner eller prosent rabattkoden skal være på

Steg 7

Avslutt med å trykke på lagre-knappen nede til høyre.

Opprett rabattkode som ikke kan kombineres med andre rabatter

Dersom du ønsker å tilby en unik rabattkode som ikke kan kombineres med andre rabatter kan du enkelt gjøre dette ved å opprette en mal for rabattkoden i Mystore først.
Steg 1
I ditt Mystore kontrollpanel åpner du rabattsenteret Hovedmeny > Verktøy > Rabatter. Her oppretter du en ny rabattkode som kan brukes som mal.
Steg 2
Definer reglene for rabattkoden.

Steg 3

Kopier rabattkodens navn og lim dette inn som navn.

Hver kunde vil nå motta en unik rabattkode som baserer seg på reglene du satt på rabattkoden i ditt Mystore kontrollpanel.

Lik rabattkode som kan brukes flere ganger

Følg stegene under dersom du ønsker å tilby en rabattkode som er lik for alle og kan brukes flere ganger.

Steg 1

Opprett rabattkoden ved å navigere til Verktøy > Rabatter i ditt Mystore kontrollpanel. Her definer du reglene for rabattkoden (varighet, om den skal gjelde for tilbudsvarer, osv.). Husk å kopier rabattkodens navn siden dette skal legges inn i Personalisert Shopping.

Steg 2

Legg inn rabattkoden i Personalisert Shopping ved å navigere til Rabattkoder > Rabattkoder. Her gir du rabattkoden et internt navn som hjelper deg å holde oversikten. I feltet "Rabattkode" legger du inn samme navn som rabattkoden du opprettet i steg 1.

Steg 3

Velg om du ønsker å tilby rabattkoden via en popup eller via e-post. Du kan lese mer om det under.

Hvordan tilby rabattkode via en popup

Det å friste med en rabattkode kan være svært effektfullt for å få kunder til å melde seg på nyhetsbrev. Hvis du ønsker å gi en rabattkode i belønning etter noen har meldt seg på nyhetsbrevet kan du gjøre dette på to måter. Det som er viktig å huske her er at rabattkoden skal gi en effekt i form av at man innhenter samtykke til markedsføring som booster salget, som senere kan brukes til nyhetsbrev, glemt handlekurv osv.

Direkte i popupen

Fordelen er at kunden får direkte tilgang til rabattkoden og det øker sjansen for konvertering. Ulempen er at det ikke er et krav til bekreftelse av e-postadresse for å få tilgang til rabattkoden, og man har dermed ingen garanti at e-postadressen som legges inn faktisk er kundens adresse.

Steg 1

Trykk på Add discount i topplinjen.

Steg 2

Velg en eksisterende rabattkode eller opprett en ny rabattkode (det enkleste er å opprette rabattkoden på forhånd).

Steg 3

Etter du har valgt rabattkode vil du få opp en blå ramme. Kopier teksten "@@DISCOUNT-XX@@" siden vi trenger den videre i prosessen. Lukk vinduet ved å trykke på Close window.

Steg 4

Rabattkoden legges inn i feltet for Success. Skriv inn ønsket tekst som kunden får når de har meldt seg på nyhetsbrev, deretter kopieres rabattkoden inn i teksfeltet.

Send rabattkoden på e-post

Fordelen er at kunden må legge inn sin faktiske e-post for å få tilgang til rabattkoden, som er avgjørende for fremtidig markedsføring. Ulempen er at det kan påvirke konverteringen noe. En løsning på dette kan være å la rabattkoden være gyldig litt lengre enn om rabattkoden gis i popupen.