Hvordan sette opp Google Tag Manager
  • 27 Sep 2023
  • 1 Minutt å lese
  • Mørk
  • Pdf

Hvordan sette opp Google Tag Manager

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Google Tag Manager er et nyttig verktøy som lar deg administrere og implementere sporingskoder og andre script på nettstedet ditt, uten å måtte endre på nettstedets kildekode. Følg trinnene under for å aktivere Google Tag Manager i ditt kontrollpanel:

Trinn 1: Knytte sammen din Google Tag Manager-konto med nettbutikken

1. Logg inn i kontrollpanelet for nettbutikken din.
  2. Gå til "Konfigurasjon" > "Google" > "Google Tag Manager".
  3. Klikk på "Installer modulen".
  4. Du vil nå trenge en Google Tag Manager ID for å fullføre oppsettet.

Trinn 2: Opprette en Google Tag Manager-konto og få ID

1. Åpne følgende lenke: https://www.google.com/tagmanager/
  2. Klikk på "Start for free"
  3. Fyll inn følgende informasjon:
    1. Ønsket kontonavn
    2. Velg land
    3. Legg til ønsket beholder-/innholdsnavn (f.eks domenenavn).
    4. Sett målplattform til "Web".
    5. Klikk på "Opprett".
  4. Godta Google sine vilkår
  5. Kopier koden som vises øverst på siden.

Trinn 3: Lim inn Google Tag Manager ID i kontrollpanelet

1. Gå tilbake til kontrollpanelet i nettbutikken din.
  2. Lim inn Google Tag Manager ID-koden du kopierte i forrige trinn under "Tag manager ID"
    Tips!
    Du trenger ikke kopiere hele koden, kun den som pilen peker på over. GTM-NKXXXX i eksemplet over.
  3. Klikk på "Lagre endringer".

Du har nå aktivert Google Tag Manager i ditt kontrollpanel, og du kan begynne å administrere sporingskoder og skript på nettstedet ditt via Google Tag Manager.