Kom i gang med Instagram Shopping
  • 13 Jul 2023
  • 2 Minutter å lese
  • Mørk
  • Pdf

Kom i gang med Instagram Shopping

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Instagram Shopping er en flott funksjon som lar deg tagge og selge produkter direkte i Instagram-innleggene dine. For å kunne aktivere Instagram Shopping, må du følge noen enkle trinn. Her er en veiledning for å hjelpe deg med å komme i gang.

Før du begynner

Før du setter opp Instagram Shopping, må du sørge for at du har følgende:

1. En Facebook Business Manager-konto: Hvis du ikke allerede har en Business Manager-konto, kan du opprette en på https://business.facebook.com/overview.

2. Facebook/Instagram Feed-appen: Du trenger appen Facebook/Instagram Feed for å sette opp Instagram Shopping. Du kan kjøpe denne appen for 2499 kroner med et abonnement på 149 kroner per måned. Instruksjoner for å sette opp Facebook-feeden finner du i en annen artikkel.

3. En profesjonell Instagram-konto: Du må ha en profesjonell Instagram-konto for å bruke Instagram Shopping.

Når du har alt klart, kan du følge disse trinnene for å sette opp Instagram Shopping:

Trinn 1: Logg inn på din Facebook Business Manager-konto Det viktigste første steget er å verifisere domenet ditt i Business Manager og Mystore. Følg disse trinnene:

• Gå til "Bedriftsinnstillinger" i Facebook Business Manager.
  • Naviger til "Merkesikkerhet/Brand Safety".
  • Velg "Domener" og deretter "Legg til".
  • Skriv inn domenenavnet ditt (for eksempel butikknavn.no) og trykk "Legg til domene".
  • Oppdater Business Manager-siden.
  • Gå til fanen "Meta-tag Verification" og kopier Meta-tag-koden som vises (se skjermbilde).
  • Gå til Mystore-kontrollpanelet ditt og velg "Konfigurasjon" og deretter "Sosiale medier".
  • Finn "Facebook Meta Tag" og installer modulen. Lim inn Meta Tag-verifiseringskoden (ikke hele teksten) mellom "Content=" og "/>".
  • Lagre endringer og vent i omtrent 5 minutter for at nettbutikken din skal oppdatere seg.
  • Gå tilbake til Business Manager og trykk "Bekreft". Nå skal domenet ditt være verifisert.

Trinn 2: Sørg for at du har koblet opp Facebook-feed Følg instruksjonene i en annen artikkel for å sette opp Facebook-feed.

Trinn 3: Opprett en gratis bedriftsprofil på Instagram Gå til innstillingene i Instagram-appen og velg "Bytt til bedriftskonto".

Trinn 4: Koble sammen Facebook-side med Instagram-konto Dette kan gjøres direkte i Instagram-appen. Følg disse trinnene:

• Gå til profilen din og trykk på menyen.
  • Velg "Settings/Innstillinger".
  • Trykk på "Konto" og deretter "Tilknyttede kontoer".
  • Velg "Facebook" og oppgi Facebook-innloggingsopplysningene dine.

Trinn 5: Opprett din butikk i Facebook Business Manager Gå til "Opprett butikken din" i Facebook Business Manager og følg veiviseren. Pass på å velge "Betal på et annet nettsted".

Godkjenning av Instagram Shopping: Det kan ta rundt 1-3 dager før du blir godkjent for Instagram Shopping. Du vil få en varsel i Instagram-appen eller på e-post når du blir godkjent. Når du får varselet, må du aktivere Shopping ved å følge "Kom i gang"-varselet øverst i profilen din eller ved å gå til Innstillinger -> Bedrift -> Shopping og velge produktkatalogen din og trykke "Fullfør".

Nå kan du begynne å bruke produkttagging og Instagram Shopping.

Hvis du opplever at noen av produktene dine ikke kan brukes til produkttagging eller Instagram Shopping, kan det hende at Facebook har avvist dem. Du kan lese denne artikkelen for å finne ut hvordan du sjekker dette.

Vi håper denne veiledningen hjelper deg med å komme i gang med Instagram Shopping! Lykke til med salget på Instagram!