Kunder

Kundeoversikten gir deg full oversikt over kunder, mulighet for filtrering og søk samt støtte for eksport av kundelister.

Innhold

Kundeoversikt

For å få en oversikt over alle kunder gå til Ordrer/Kunder > Kunder.

Her finner du en oversikt som viser alle kunder registrert i butikken med mulighet for søk og filtrering.

Søk, filtrering og visning av kolonner

Søk

Søkefeltet i oversikten har støtte for søk etter følgende felter:

• Fornavn
  • Etternavn
  • Fornavn + etternavn
  • E-post
  • Telefonnummer
  • Firmanavn
  • E-postadresse til faktura

Filter

Ved å klikke på "+ Filter" kan du legge til en rekke filter for å finne et utvalg kunder.

Filter kan variere ut fra hvilke tjenester din butikk har.

Kolonnevisning

Kundeoversikten har en serie forhåndsvalgte kolonner for visning av kundenummer, navn, e-post m.m.

I tillegg til disse finnes det en rekke kolonner som kan vises ved behov.
Bare klikke på "Visning"-knappen for å åpne menyen for å legge til/fjerne kolonner.

Kolonner som legges til har støtte for sortering og vil i tillegg bli med i filen om det gjøres en eksport.

Hvordan opprette kunde?

Gå først til Ordrer/Kunder > Kunder

Klikk på knappen "Ny kunde", dette åpner et vindu for å fylle inn nødvendige felter på kunden.

Vinduet har to moduser: enkel og avansert.

Enkel:
Enkel modus viser bare de mest nødvendige feltene for å registrere kunder.

Avansert:
Avansert modus tar det gjennom oppretting av kunde i steg og inneholder flere felter enn i enkel modus.

Send påmeldingslenke

Ved å sende påmeldingslenke kan man gi kunden en lenke som gjør at registreringen blir koblet direkte mot en kundegruppe (krever Avansert forhandlerløsning).

For å sende en påmeldingslenke klikker du på "Handlinger" i oversikten og velger "Send påmeldingslenke".

Dette åpner et vindu hvor man fyller ut kundens e-postadresse og ønsket kundegruppe.

Hvordan slette en kunde?

Hvis du går til Kontrollpanel > Ordrer/Kunder > Kunder, og finner kunden i listen der, så har du ett valg for slett helt til høyre i den listen. Kundekontoen vil slettes, men det vil fortsatt eksistere spor av kunden, som for eksempel ordrer kunden har gjort.

Det er også mulig å slette kunden fra selve kundekortet. Klikk på "Handlinger" og velg slett:

Se/redigere kundeinformasjon:

Dersom det skulle bli nødvendig å finne og/eller redigere kundeinformasjon på en kunde, kan dette gjøres slik:
  1. Gå til Ordrer/Kunder > Kunder
  2. Finn ønsket kunde i kundelisten eller bruk søkefeltet for å finne ønsket kunde
  3. Åpne kundekortet
  4. Rediger ønskede felter
  5. Trykk på

Sende epost til kunde

Ved behov kan du alltid sende en epost direkte til en kunde. Dette kan gjøres slik:

1. Gå til Ordrer/Kunder > Kunder
  2. Finn ønsket kunde i listen, eller søk opp. Trykk så på ikonet for e-post:

3. Fyll inn emne og melding på siden. Trykk så på :

Eksportere kundelister

Om dere benytter et eksternt system for å sende nyhetsbrev kan det være hensiktsmessig å eksportere ut kundeinfo som fornavn/etternavn/epost til et eksternt system, her finner dere fremgangsmåten:
  1. Logg inn i deres kontrollpanel
  2. Gå til «Ordrer/kunder -> Kunder»
  3. Gjør ønsket utvalg for å finne de kundene dere ønsker å eksportere
  4. Velg «Eksporter kundedata» under "Handlinger"-menyen
    1. Om listen over kunder inneholder mer enn 15 000 kunder vil eksporten deles opp i flere filer.
  5. Når eksporten er klar finner du den under "Eksportarkiv" i menyen til venstre.