Lag et design som selger
  • 08 Sep 2023
  • 4 Minutter å lese
  • Mørk
  • Pdf

Lag et design som selger

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Gå gjerne gjennom denne sjekklisten før du setter deg ned med bannerbilder, bilderedigering og designinnstillinger. Designinnstillingene finner du enten ved å gå via snarveien i nettbutikken din, eller via kontrollpanelet > Design > Ditt design > Designinnstillinger for mal.

1. Valg av designmal

Vi har to ulike designmaler å velge i: America (9.999 kr) og Europa (Gratis).

Hver av malene har hver sine ferdiginnstilte versjoner som du kan velge blant - for deretter å tilpasse dem etter eget ønske. Det er disse versjonene som har fått navnene: Rio, Santiago, Berlin osv.

Du kan se demoer av de ulike malene her: https://www.mystore.no/designstore

I demoperioden din kan du bytte mellom disse så mye du vil uten kostnad, men sjekk gjerne Dette bør du tenke på dersom du skal bytte mal for å se hva som "nullstilles" og som du dermed må gjøre på nytt dersom du bytter.

Logo laster du opp i kontrollpanelet ditt, gå til design > last opp logo.
Det er også her du laster opp favicon. (Den lille logoen som vises oppe i fanen/adresselinjen i nettleseren).

En god og profesjonell logo er avgjørende for å skape en sterk og gjenkjennbar merkevare, samt at den bidrar til å skape et varig og positivt inntrykk hos dine kunder.

Når du laster opp logoen, er det viktig å følge retningslinjene for optimal visning.
Vi anbefaler størrelsen 300 x 100 piksler (B/H), men hvis logoen skal dekke hele toppen på siden, bør den være 500 x 100 piksler (B/H).
Sørg for å bruke JPEG, GIF eller PNG-format for bildet.

3. Farger

1. Bruk farger bevisst og plukk gjerne opp farger fra logoen din
  2. Velg 2-3 farger for nettbutikken slik at du kan holde en "rød tråd"
  3. Husk på å tenke på kontrast, slik at knapper og tekster blir synlige. Også for de med nedsatt syn.

Tips: Hvis du skulle ønske å finne nye fargekoder som matcher med din logo, eller et bilde som du skal benytte f.eks, så kan du gå til https://imagecolorpicker.com/en og få hjelp med å både finne konkrete fargekoder og forslag til hele fargepaletter.
    Eksempel: Her er forslaget vi fikk da vi lastet opp Mystore-logoen på denne siden:

Farger endrer du i design-innstillingene i kontrollpanelet. Skal du for eksempel endre fargen på knappene i butikken din. Gå til Design > Designinnstillinger > Farger > Generelt.

4. Topplinje og meny

I designinnstillingene finner du et punkt for topplinje, meny og bunnlinje. Her kan du

justere menyen og toppen av nettbutikken, for eksempel om du vil ha midtstilt eller venstrestilt logo.

1. Legg inn slagord i topplinje
  2. Sjekk innstillinger for menyen - test ulike muligheter
  3. Gå over infoen du ønsker å vise i bunnlinjen

Vi anbefaler at du legger til slagord eller såkalte UPSer (Unique Selling Points) i topplinjen din. Dette er en ypperlig måte å vise frem fordelene ved å handle i din butikk. Eller vise frem viktig informasjon om for eksempel frakt og leveringstid.

Les mer om innstillinger for topplinje og meny her.

5. Fonttyper og størrelser

Vi har gjort det enkelt for deg å få det ryddig i nettbutikken når det gjelder bruk av fonter. Du redigerer fontene under Design>Ditt design > Designinnstillinger til "din mal".

1. Du kan velge mellom en rekke Google-fonter.
  2. Du velger 2 fonter i nettbutikken din. (Hovedfont og font til overskrifter).
  3. Du kan velge mellom 3 tykkelser på overskrifter.
  4. Tenk på at fonten du velger burde være lett å lese.

6. Bannerbilder

Store deler av forsiden din er gjerne bannerne/bildene du viser til kundene. Tenk på hvilket budskap du ønsker å formidle og hvilken stemning du vil sette for din butikk.

1. Ha en ryddig og innbydende forside
  2. Bygg tillit og troverdighet
  3. Vis frem hva du selger
  4. Friste kundene til å scrolle og klikke seg videre
  5. Bruk miljørbilder, ikke bare produktbilder
  6. Ha gjerne en Call to Action på bildene  - noe som trigger kunden til å klikke på det og som sier noe om hvor de vil havne. F.eks: Se alle våre kjoler her.

Eksempel på bannerbilder:
    Mer info om hvor du legger inn bannerbilder og knytter dem til linker finner du her: https://support.mystore.no/knowledge/designmal-america#Bannerbilder

7. Produktbilder

Kanskje unødvendig å si, men gode produktbilder er avgjørende for at kunden skal føle seg trygg nok til å legge varen i handlekurven.

1. Ha gode bilder - både rene produktbilder og miljøbilder
  2. Vis produktet i bruk - inspirér kunden
  3. Ha flere bilder enn ett (maks 8) - dette øker konverteringen
  4. Ha lik størrelse /format på bildene, dette ser ryddigere ut
  5. Ikke ha for store bilder - da tar det lang tid å laste siden. dette liker verken Google eller kunden.
  6. Anbefalt størrelse på bildene 1000 x 1000 px (dersom kvadratisk, du kan også ha annet format selvsagt)

8. Besøk egen butikk

Det er viktig at du vet hvordan butikken din oppleves for kundene. Ha derfor en rutine på at du besøker butikken din etter du har gjort endringer for å se hvordan det ble.

Du kan gå til nettbutikken ved å klikke på "hus-ikonet" oppe til høyre i kontrollpanelet ditt.

Når du er innlogget i kontrollpanelet ditt og besøker din egen butikk vil du se en snarvei tilbake til kontrollpanelet nederst i venstre hjørne. Denne er kjekk å vite om. Den kan sende deg direkte til relevante sider i kontrollpanelet fra nettbutikken.

Designmal: America (Rio, Santiago)

Du finner mer detaljert info og hvordan du gjør konkrete designinnstillinger i America-malen her: https://support.mystore.no/knowledge/design#america-rio-santiago

Designmal: Europa (Barcelona, Berlin, Paris)

Du finner mer detaljert info og hvordan du gjør konkrete designinnstillinger i Europa-malen her: https://support.mystore.no/knowledge/design#europa-barcelona-berlin-paris

Hvor kan du lage bannere og redigere bilder?

Du må ikke være grafisk designer eller kunne Photoshop for å lage bannere og redigere bilder. Det finnes flere både gratis og rimelige verktøy som du kan benytte deg av.
For eksempel Canva og Picmonkey. Test de ut dersom og se hva som passer best for deg.