Nedlastbar PDF og digitalt produkt
  • 16 Jan 2024
  • 3 Minutter å lese
  • Mørk
  • Pdf

Nedlastbar PDF og digitalt produkt

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Intro

Lær hvordan du kan selge digitale produkter, som f.eks strikkeoppskrifter, bilder osv. via utvidelsen digitale produkter. I hjelpeartikkelen vil du lære hvordan du laster opp og administrerer filene dine, samt hvordan du gjør filene tilgjengelig for kjøp i nettbutikken. Du vil også lære hvordan kundene dine får tilgang til produktene du selger.

Videogjennomgang

Hvordan laste opp dine digitale produkter

Det første du må gjøre er å laste opp filene som skal

For å kunne tilby kundene digitale produkter må disse først ligge tilgjengelig for nedlastning.

Last opp filer via filutforskeren

Lær hvordan du laster opp og administrerer filene dine via filutforskeren ved å se videoen eller via steg-for-steg guiden under.

Steg for steg

I ditt kontrollpanel har du tilgang til en dedikert filutforsker. Filutforskeren gir deg adgang til alle filene som er knyttet til ditt kontrollpanel, og du kan bruke denne til å laste opp og dele innhold med dine kunder. Følg veilederen under for å laste opp og knytte filer til dine digitale produkter.

Steg 1: Naviger til Verktøy > Filutforsker

Steg 2: Opprett en mappe for digitale produkter

Du kan også velge å lage undermapper hvis du ønsker enda bedre struktur, f.eks basert på produsent.

Steg 3: Last opp filene du ønsker

Når du har opprettet mappestrukturen du ønsker kan du laste opp så mange filer du vil. Disse filene vil få hver sin direktelink og kan knyttes mot de ulike digitale produktene dine.

Steg 4: Kopier direktelinken til filene dine

Du finner direktelinken på hver enkelt fil ved å trykke på "Detaljer > Åpne fil i ny fane". Kopier deretter linken i nettleseren. Denne linken legges deretter inn på ønsket produkt.

Hvordan opprette digitale produkter i kontrollpanelet

Så snart linken er opprettet og klar til nedlasting skal linken tilgjengeliggjøres mot ønsket produkt.

For å koble linken mot et produkt i kontrollpanelet må det legges til en egendefinert variant som gjør det tydelig for kunden at de må velge format. Varianten opprettes som en ordinær variant.

Steg 1: Opprett varianten som skal brukes på produktet.

I bildet under har vi valgt varianttype Nedtrekksmeny og gitt hovedvarianten navnet Velg format. Vi har valgt å gi selve varianten navnet PDF siden det er PDF-filer vi skal selge. Dersom kunden skulle kunne velge mellom PDF, Papir og Bilde hadde vi lagt til navnet på alle disse valgene.

Steg 2: Koble den nye varianten mot produktene som skal inneholde digitale filer

Nå kan du legge inn varianten og direktelinken til det digitale produktet på produktet som skal selges i nettbutikk.

1: Legg inn varianten du har opprettet på produktet. I eksempelet heter hovedvarianten Velg format og varianten PDF.

2: Legg inn direktelinken du fikk når du lastet opp filen tidligere. Husk å sjekk at det ikke er mellomrom før eller etter linken når du limer inn produktet.

Kort oppsummert

Varianttype: Nedtrekksmeny

Navn på hovedvariant: Valgfritt (f.eks Velg format)

Navn på variant: Formatet på det du skal tilby

Hvordan selge digitale produkter

I nettbutikken vil de digitale produktene ligge tilgjengelig som et vanlig produkt med et variantvalg.

Når en kunde handler et produkt med link lagt inn vil filen umiddelbart bli tilgjengelig til kunden for nedlastning. I ordrebekreftelsen vil det ligge en link som sender kunden til sin konto i nettbutikken der filene er samlet i menyen "Nedlastbare filer".

På "min konto" vil de som har kjøpt digitale produkter se en egen side som heter "Nedlastbare filer".

På denne siden vil du se alle filene du tidligere har kjøpt, med link for å laste de ned.

Det vil og ligge en link i ordrebekreftelsen som blir sendt på epost til kunden. Dersom det skulle være ønskelig å endre teksten i eposten eller på siden som bekrefter kjøpet kan du ta kontakt med kundeservice@mystore.no

Hvor finner kundene sine digitale produkter?

Når en kunde kjøper et digitalt produkt kan dette enkelt lastes ned ved å logge på sin konto i nettbutikken.

Viktig informasjon

Viktig info om deling av opplastede filer
Denne appen inkluderer ingen funksjonalitet for å sikre filene du laster opp. De som har kjøpt filene vil ha mulighet til å sende filene videre til hvem de måtte ønske. Det kan være lurt å legge til et punkt i dine salgsbetingelser for å forhindre dette.

Appen fungerer i designmalene America og Europa.