Omsetningsrapport

Omsetningsrapporten kan brukes til regnskap, denne kan eksporteres og videresendes til regnskapsfører. Rapporten ligger under Rapporter > Omsetningsrapport.

Merk
Denne rapporten henter regnskapsdata hver morgen og ordrer som registreres etter 08:00 vil ikke være synlig før neste dag. Du vil med andre ord kun ha nøyaktig omsetning til og med i går.

Grunnen til at rapporten er bygd slik er at grunn av lastetiden til rapporten.
Med denne rapporten så cacher/lagrer vi alle ordrer slik at du kan hente ut rapportene mye raskere.

Innholdsfortegnelse:

Sette opp visning:

Lagre visning:

Eksport:

Sette opp visning

Filtrering

For å filtrere ordren så trykker man på "Filter" på høyre side.

Man har følgende filtreringsvalg:

Ordrenummer:  Her kan du filtrere etter ordrenummer, for eksempel fra ordrenummer 1 til 100. Da vil du få omsetningen på disse ordrene.

Fakturanummer: Her kan du filtrere etter fakturanummer, dette er da fakturanummer fra Mystore sitt system.

Kjøpsdato: Her kan du filtrere etter når ordren er plassert av kunden.

Fakturadato: Her kan du filtrere etter når faktura er blitt opprettet av systemet.

Kundenummer: Her kan du filtrere etter spesifikke kundenummer om du ønsker oversikt over enkelte kunder.

Kundeland: Her kan du filtrere etter spesifikke land, for eksempel om du ønsker omsetning over kjøp gjort fra Sverige.

Fraktmetode: Her kan du filtrere etter spesifikke fraktmetoder.

Ordrestatus: Her kan du filtrere etter spesifikke ordrestatuser, her er "Sendt" og "Returnert" de mest brukte. Om du ønsker en omsetning fra forrige måned på nettbutikken, så er det viktig at disse er aktivert da dette er ordrer som er behandlet. Om du ønsker omsetning for datakasse så filtrer etter ordrestatusen "POS".

Betalingsmetode: Her kan du filtrere etter enkelte betalingsmetoder, om du filtrerer etter Vipps og du har Vipps i datakassen og nettbutikken så vil disse samles.
For å få dette separat må du da filtrere ordrestatuser også.

Kolonnevalg

Ved å trykke kolonner kan dere bestemme hvilke kolonner som skal vises på rapporten.

For å legge til en kolonne må du markere et parameter på venstre side og trykke "Legg til".
Om du ønsker å bruke alle kan du trykke "Legg til alle".
Pilene lar deg sortere rekkefølgen på kolonnene, marker hvilken kolonne du vil flytte og trykk på en av pilene.

Gruppering

Gruppering lar deg få en samlet oversikt over for eksempel "kundenummer", da vil omsetning vises per kundenummer. Du vil da få en oversikt over hvor mye denne kunden har handlet for i perioden du har valgt. Eksempel vist på bildet under.

Om du grupperer på for eksempel "Land", så vil du få en omsetning som viser hvor mye du har omsatt til de forskjellige landene i perioden du har valgt.

Her har du en oversikt over de forskjellige grupperingsvalgene:

Obs.

Grupperingsvalgene erstatter rapportene Månedsrapporter, Salgsrapport pr. måned og Salgsrapport pr. dag.

Merk.

For å se live salg i butikken kan dere bruke salgsoversikten på forsiden av kontrollpanelet. Live salg kan også sees i Crall dashboard.

Visning

Denne funksjonen lar dere velge hvilken tidsperiode dere skal vise omsetning fra.

Denne kan også manuelt justeres, da kan dere bare velge en visning og deretter trykke på visningen og endre den manuelt.

Lagre visning

Følgende video viser hvordan du lagrer din visning når du først har satt den opp slik du ønsker.

Dine lagrede visninger finner du under "Omsetningsrapport > Visninger"

Favoritter

Når du lagrer en visning, har du valget om å sette visningen som favoritt.
Da aktiverer du valget som er markert i rødt nedenfor.

Når du har lagret en visning som favoritt, vil de legge seg under "Omsetningsrapport > Favoritter"

Eksport

Eksport av fil

Når du har ordnet rapporten slik du ønsker, kan denne eksporteres via fil ved å trykke "Handlinger > Eksport" øverst til høyre.

Filtypene du kan velge mellom er: CSV , XLSX, XLS, ODS
Det er ikke noe anbefalt filtype fra oss, her er det basert på behov.
Du vil motta en e-post på butikkens e-postadresse når eksporten er ferdig.

(Rapporter over 3000 linjer vil bli delt opp i flere filer.)

Eksport via URL

Om du er inne på en rapport, kan du kopiere URL og videresende denne.
Mottaker vil da bli tatt rett inn på rapporten du har delt.

Eksporterte rapporter

Denne siden gir deg en oversikt over alle dine rapporter som er blitt eksportert.

Merk

Denne rapporten henter regnskapsdata hver morgen og ordrer som registreres etter 08:00 vil ikke være synlig før dagen etter.
Du vil med andre ord kun ha nøyaktig omsetning til og med i går.

Grunnen til at rapporten er bygd slik er at grunn av lastetiden til rapporten.
Med denne rapporten så cacher/lagrer vi alle ordrer slik at du kan hente ut rapportene mye raskere.