Google Analytics 4 - Oppsett via Google Tag Manager (avansert)
  • 19 Jan 2024
  • 2 Minutter å lese
  • Mørk
    Lys
  • Pdf

Google Analytics 4 - Oppsett via Google Tag Manager (avansert)

• Mørk
    Lys
  • Pdf

Article Summary

Vi anbefaler oppsett av GA4 via vår kontrollpanel integrasjon. Hvis du skulle foretrekke oppsett av GA4 i Google Tag Manager så har vi satt sammen en guide for implementering.

Les hvordan du setter opp integrasjonen i ditt kontrollpanel

Google Analytics 4 ved oppsett i Google Tag Manager (Avansert)

Dette er gjerne for den mer avanserte bruker som har kjennskap til Google Tag Manager og bruk av variabler og parametere. Fordelen med oppsett i Google Tag Manager er at du kan skreddersy og endre løsningen fortløpende etter behov.

For å sette opp Google Analytics 4 må du legge til to forskjellige tagger:

• Google Analytics: Google-tag
  • Google Analytics: GA4-hendelse

Google Analytics: Google-tag

1. Klikk på Tagger > Ny.
  2. Klikk på Tag-konfigurasjon.
  3. Velg Google-Tag.
  4. Angi målings-ID-en din.
  • La det være merket av for Send en sidevisningshendelse når denne konfigurasjonen lastes inn-alternativet, slik at sidevisninger sendes automatisk.
  • Valgfritt: Merk av for Overfør data til tjenerbeholderen, slik at alle hendelser som er forbundet med denne GA4-konfigurasjonen, sendes til den spesifiserte nettadressen for tjenerbeholderen, så de kan brukes i en Tag Manager-tjenerbeholder, i stedet for at de sendes direkte til Google Analytics. Finn ut mer om merking på tjenersiden.
  1. Valgfritt: Legg til eventuelle parametere du vil konfigurere, i Felt som må fylles ut. Bruk de anbefalte navnene på hendelsesparametere for å oppnå best mulig resultat.
  2. Valgfritt: Legg til eventuelle egendefinerte brukeregenskaper du vil konfigurere, under Brukeregenskaper. Merk: Analytics loggfører visse brukeregenskaper automatisk. Du kan konfigurere opptil 25 ekstra brukeregenskaper per Google Analytics 4-område.
  3. Valgfritt: Klikk på Utløsere, og bruk initialiseringsutløseren for å sørge for at Google Analytics 4-konfigurasjonstaggen utløses før andre utløsere.
  4. Klikk på Utløsere, og velg hendelsene som skal utløse taggen.
  5. Lagre tag-konfigurasjonen, og publiser beholderen.

Google Analytics: GA4-hendelse

Klikk på Tagger > Ny.

1. Velg Tag-konfigurasjon.
  2. Velg Google Analytics: GA4-hendelse.
  3. Velg konfigurasjonstaggen du tidligere har opprettet, under Konfigurasjonstag.
  4. Under Hendelsesnavn angir du navnet på hendelsen. Bruk de anbefalte navnene på hendelsesparametere for å oppnå best mulig resultat.
  5. Valgfritt: Angi hendelsesparametere. Bruk de anbefalte navnene på hendelsesparameterefor å oppnå best mulig resultat.
    • Klikk på Legg til rad.
    • Skriv inn et Parameternavn.
    • Angi en Verdi.
    • Gjenta fremgangsmåten ovenfor til du har lagt til alle parameterne du ønsker.
  6. Valgfritt: Legg til eventuelle egendefinerte brukeregenskaper du vil konfigurere, under Brukeregenskaper. Merk: Analytics loggfører visse brukeregenskaper automatisk. Du kan konfigurere opptil 25 ekstra brukeregenskaper per Google Analytics 4-område.
  7. Klikk på Utløsere, og velg hendelsene som skal utløse taggen.
  8. Lagre tag-konfigurasjonen, og publiser beholderen.

Parameternavnene finner du inne i Google Tag Manager når du er i forhåndsvisnings-mode.

Du kan også ta kontakt med oss, så kan vi sette opp ecommerce-sporingen mot en liten slant.

Les mer om avviklingen av Google Analytics Universal fra Google support:

https://support.google.com/analytics/answer/11583528

Bli bedre kjent med fordelene til Google Analytics 4:

Blogg - Hvorfor Google Analytics 4