PostNord Booking Widget
  • 20 Feb 2024
  • 2 Minutter å lese
  • Mørk
  • Pdf

PostNord Booking Widget

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Denne artikkelen tar for seg hvordan man setter opp og bruker PostNord booking widget.

Informasjon

PostNord Booking Widget er en enkel løsning som hjelper deg med å skrive ut fraktetiketter direkte på ordresiden. Booking widgeten er gratis å bruke og
Denne gir dere muligheten til å skrive ut etiketter for MyPack Collect (Hente i butikk), MyPack Home (Levert på døren) og Parcel (Levert til bedrift)
Det vil ikke være mulig å opprette etiketter for MyPack Home Small (Levert i postkassen) med denne løsningen. Dersom dere er avhengige av sending med Postnord Home Small anbefaler vi en integrasjon mot Profrakt.

Installasjon

For å kunne ta i bruk denne integrasjonen så må man ha avtalen Mystore frakt.

1. Bestill Mystore frakt
  2. Velg PostNord booking widget som EDI løsning når du fyller ut søknaden
  3. Booking Widgeten installeres automatisk når avtalen er klar til bruk

Bruk

Når Booking widgeten er installert så vil du finne den på alle dine ordrer. Du kan velge å bruke en enkel eller en avansert versjon.

Enkel widget

Steg 1: Åpne ordren som skal sendes

Inne på ordresiden navigerer du litt ned på siden. Under feltet for merknader har du et verktøy der du kan generere fraktetiketter. Her kan du legge inn informasjon om pakkens vekt (kg) og dimensjoner. Det er viktig å måle opp og melde inn korrekt dimensjon på sendingene. Dette da man betaler for plassen man booker/reserverer
hos Postnord.

Steg 2: Velg ønsket henting

Ingen henting: Om dere har en egen avtale med det lokale kjørekontoret om opphenting så brukes denne.

Bestill henting: Denne brukes om dere ønsker å sende et signal til PostNord om at de skal komme å hente pakken.

Innleveres ved hentested: Denne brukes om dere leverer pakken direkte til hentested.

Steg 3: Velg fraktmetode

Postnord MyPack Collect (Hente i butikk)

Postnord MyPack Home (Levert på døren med kundesignatur)

Postnord MyPack Home Unattended (Levert på døren uten kundesignatur)

Trykk "Bekreft" og dere vil få etiketten direkte i kontrollpanelet og den kan skrives ut på en vanlig printer eller med en label-printer om dere har det.

Avansert widget

For å åpne den avanserte widgeten trykker du på "Vis utvidet sending". Den avanserte widgeten gir deg noen flere valgmuligheter.

Steg 1: Fyll inn informasjon om avsender.

Steg 2: Legg til sendinger. Trykk på "Legg til sendinger" om du er usikker på hva du skal velge.

Steg 3: Velg om du skal sende til privat eller bedrift

Legg inn mottakers informasjon og trykk "Hent fraktmetoder".

Steg 3: Velg ønsket leveringsmetode

Steg 4: Velg om du ønsker å skrive ut etikett selv eller om Postnord gjør dette ved innlevering.

Viktig!
Dersom du velger at Postnord skal skrive ut etikett må du velge innlevering ved neste steg.

Steg 5: Velg om Postnord skal hente pakken eller om du leverer selv

Steg 6: Oppsummering

Se gjennom at informasjonen stemmer.

Steg 7: Kvittering og utskrift av fraktetikett

Skriv ut din fraktetikett og klistre den på forsendelsen.