Slik sender du en innkjøpsordre
  • 14 Jul 2023
  • 2 Minutter å lese
  • Mørk
  • Pdf

Slik sender du en innkjøpsordre

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Når du føler deg ferdig med innkjøpsordren er det på tide å sende den til leverandør.
Her finnes det litt ulike valg og muligheter.

Send innkjøpsordren

Om du ønsker å sende innkjøpet til leveradør, som PDF, XLSX eller CSV, er det veldig enkelt.
Når du er klar klikker du bare på "Send innkjøpsordre" oppe til høyre.

Det vil åpne et vindu slik at du har mulighet å se over og tilpasse:

• Kommentar til innkjøp
    Denne kommentaren vil vises til leverandøren.
  • Avsenders e-postadresse
    Denne er som standard satt til e-postadressen som er definert i innstillingene, men du kan på hvert innkjøp tilpasse avsenders e-postadresse.
  • Velg format
    Skal vedlegget (selve innkjøpet) sendes som PDF, XLSX eller CSV. Dette bestemmer du helt selv, men kanskje har leverandøren din et format de foretrekker?
    Pssst! Standard format kan settes i innstillingene.
  • Språk
    Valg av språk påvirker emnefelt og beskrivelse i e-posten som sendes til leverandør.

Det vil også sendes en kopi av innkjøpsordren til deg selv.
Denne sendes til e-postadressen som er satt opp i Konfigurasjon > Generelt > Epost > "E-postadresse ved utsendelse fra Administrasjon"

Marker som sendt

Hva om du ikke ønsker å sende ut innkjøpet, men fortsatt registrere det som sendt?

Flere leverandører har egne nettbutikker/forhandlerportaler som varer bestilles i og for å slippe å sende inn ordre både via Mystore og en evt. forhandlerportal kan man markere en innkjøpsordre som sendt.
Innkjøpsordren vil da få status "Sendt" med den aktuelle dato uten at den sendes til leverandørens e-postadresse.

Redigere en sendt innkjøpsordre

For å justere antall eller slette en varelinje på en sendt innkjøpsordre må man først aktivere redigeringsmodus i "Handlinger"-menyen.

Deretter gjør man de endringer man ønsker. Autolagring sørger for at endringer lagres underveis. Når redigeringen er ferdig trykker man enkelt på banneret i toppen for å avslutte redigeringsmodus.

Redigere priser:

Selv etter innkjøpet er sendt kan man justere både inn- og utpriser ved å sette innkjøpet i redigeringsmodus og justere pris på vanlig måte.
For de som bruker "Utvidet leverandørstøtte" kan man i samme redigeringsmodus endre valuta og valutakurs.
PS! Endring av valutakurs krever ikke bruk av redigeringsmodus.

Justere antall:

Etter innkjøpsordren er sendt er det fortsatt mulig å justere antallet.
Dette fordi det kan være avvikende lagerbeholdning hos leverandør og man bør da kunne korrigere en innkjøpsordre.
F.eks. om butikken har bestilt 10 stk. av en vare som er utgående og det kan kun leveres 5 stk. Ved å justere ned antallet på innkjøpsordren sørger man for at hele ordren kan mottas og få status "Mottatt".

Slette sendt varelinje:

I samme redigeringsmodus kan man slette en varelinje, f.eks om leverandøren ikke kunne levere den. Sletting av varelinjer gjør at man får markert innkjøpet som mottatt selv om ikke alle av de bestilte varene kunne leveres.
Det er ikke mulig å slette en varelinje som har reservasjoner, da må reservasjonene først frigis.