Avansert forhandlerløsning

Avansert forhandlerløsning lar deg sette opp kundegrupper for å tilby unike priser, produkter, betalingsmetoder og fraktmetoder til utvalgte kunder.

Legg til kundegrupper

Prisjustering

Fraktmetoder

Betalingsmetoder

MVA

Kategorier

Koble kundekort til kundegruppe

Legg til kundegrupper

Når appen er installert vil du finne den under Ordrer/kunder > Kundegrupper. Her kan du legge til kundegrupper.

Sluttkunder er standard kundegruppe og kan ikke fjernes, men du kan justere visning av betalingsmetoder og fraktmetoder.

Prisjustering

Prisjustering for kundegrupper kan gjøres pr produkt via produktkortene, men du kan også massebehandle pris for hele kategorier og/eller produsenter.

Du kan velge å justere pris basert på innkjøpspris, sluttkundepris (eks mva) eller basert på andre kundegruppepriser (eks mva).

Du kan senke eller øke pris, enten i prosent eller i kroner.

Kundegruppepriser kan også endres via Import/Eksport Produkt CSV

Ikke vis disse fraktmetodene

Her kan velge hvilke fraktmetoder du ønsker å ekskludere for kundegruppen. Ønsker du å tilby en spesifikk fraktmetode må denne først legges til via Konfigurasjon > Fraktmetoder og så ekskluderes for kundegruppene som ikke skal se denne fraktmetoden (Sluttkunder f.eks)

Ikke vis disse betalingsmetodene

Hvis det er betalingsmetoder du ikke ønsker å tilby denne kundegruppen kan de ekskluderes her. Dette er betalingsmoduler lagt til via Konfigurasjon > Betalingsmoduler.

Klarna Checkout er ikke en betalingsmetode i denne sammenhengen. Hvis du har Klarna Checkout men ønsker at kundegrupper skal gå til hurtigkassen/bedriftskassen (hvor disse betalingsmetodene vises) kan du ha en egen knapp for bedriftskassen.

Eventuelt hvis du ønsker at alle kundegruppe-kunder (unntatt sluttkunder) automatisk skal komme til bedriftskassen når de klikker på «Til kassen» kan vi aktivere en slik kobling, da behøver du ikke egen knapp for bedriftskassen.

Gi beskjed til kundeservice hvilket alternativ du ønsker, så ordner vi resten.

Hurtigkassen/bedriftskassen ser slik ut:

MVA

Velg om kundene i denne kundegruppen skal se prisene eks eller ink mva. Er det bedriftskunder/forhandlere vil man gjerne vise prisene eks mva. Mva blir alltid lagt til/synliggjort i checkout.

Kategorivisning

Her har du to valg, og disse kan kombineres.

Egen kundegruppekategori

Ønsker du et unikt kategoritre for denne kundegruppen huker du av for egen kundegruppekategori. Med dette valget vil det opprettes en hovedkategori med samme navn som kundegruppen. Det er kun mulig å ha én hovedkategori pr kundegruppe, men du kan opprette flere underkategorier tilknyttet hovedkategorien.

Vis bare kundegruppekategorier (Skjuler alle andre kategorier for kunder i denne gruppen)

Valg nr to spør om kundene i kundegruppen utelukkende skal se deres unike kategorier, eller om alle kategorier i nettbutikken skal være tilgjengelig for denne kundegruppen.

Ønsker du at kunder skal ha kundegruppekategorien som startside når de logger inn? Gi beskjed til kundeservice, så ordner vi det.

Kundegruppekategorier vil legge seg nederst i Produktkatalog > Produkter

Produkter legges til kategoriene som normalt. Se hjelpeartikkel for opprettelse av produkter

Koble kunder til kundegrupper

Hvis du tillater at nye kunder kan registere seg selv via nettbutikken vil alle nye kunder automatisk legge seg som sluttkunder. Du går da inn på kundekortet via Ordrer/kunder > Kunder og velger ønsket kundegruppe.

Alternativt kan du

1. Sende ut påmeldingslink via Ordrer/kunder > Kunder > + NY KUNDE
  2. Sette opp automatisk kobling basert på e-postadresse/domene via Ordrer/kunder > Kundegrupper. På avbildet eksempel vill alle kunder som registrer seg med en mystore.no mailadresse automatisk kobles til kundegruppen Forhandler A