Bestillingsrapport
  • 25 Oct 2023
  • 1 Minutt å lese
  • Mørk
  • Pdf

Bestillingsrapport

• Mørk
  • Pdf

Denne funksjonen er ikke under utvikling og er erstattet av "Innkjøpsassistent"

Article Summary

Bestillingsrapport er et rapport- og listesystem der dere får muligheten til å lage bestillingslister til en leverandør, basert på salgsrapporter av produkter fra denne leverandøren, i en gitt periode.
Den tar utgangspunkt i hva man har solgt og hvor mye man ønsker å bestille.

Under "Produktkatalog" vil dere få opp ett nytt valg: "Leverandører".
Dette valget lar dere opprette leverandører som knyttes opp mot deres produsenter/merker.

Her fyller dere inn relevant info som Leverandørens navn og velger hvilken produsent/hvilket merke, leverandøren skal knyttes opp mot. Hvis en leverandør har flere merker, kan man velge flere som knyttes opp mot samme leverandør.
Her er det viktig å sette nedtrekksmenyen for oversalg til "Ja", som vist på bildet under. Trykk så på "Lagre":

Under Rapporter > Bestillingsrapport vil dere nå ha mulighet til å opprette bestillingslister til leverandører.

I eksempelet under har vi valgt salg basert på de siste 30 dagene.
Du vil da se hvor mange du har solgt i denne perioden og basere bestillingen ut i fra dette.
Du kan velge å øke bestillingen i % eller manuelt legge inn hvor mange du ønsker å bestille av hvert produkt.
Når du har lagt inn antall som skal bestilles, velger du "Forventet leveringsdato" og "Navn på liste" og velger "Lagre bestillingsliste".
Du kan velge og ikke ha forventet leveringsdato på bestillingen.
Den valgte leveringsdatoen vil settes på alle produkter som bestilles.

Når bestillingslisten er lagret vil den legge seg under "Aktive bestillinger".
Du kan her velge å ta bestillingslisten over til Excel ved å trykke "Bestilling(Excel)" eller sende direkte til leverandør ved å velge "Send til leverandør".
Ønsker du å slette bestillingslisten, velger du "Slett bestilling"

Når du har mottatt produktene fra Leverandør, går du inn på samme sted under Rapporter > Bestillingsrapport.
Velg så den aktuelle bestillingslisten og trykk "Registrer mottak".

Registrer så inn det antallet dere har mottatt og velg "Lagre".
Nå er også lagerstatus oppdatert på disse produktene.