Blogg i nettbutikken

Aktivere bloggen i din nettbutikk

Nettbutikken har en innebygd bloggfunksjon, slik aktiverer du den:

1. Gå til Design -> Hovedmeny/Innhold
  2. Finn «Blogg» under «Skjulte sider» og trykk
  3. Sett synlighet i hovedmenyen til «Vises»
  4. Ønsker du at bloggen kun skal vises for kunder som er logget inn, kan du sette «Tilgjengelighet i hovedmenyen» til «Når kunden er innlogget«
  5. Ønsker du at bloggen skal vises med et annet navn (f.eks. «Siste nytt»), kan du endre feltet «Tittel«
  6. Trykk

Skrive innlegg i bloggen

Slik går du frem for å legge til nye innlegg i bloggen:

1. Gå til Design -> Hovedmeny/Innhold
  2. Trykk
  3. Fyll inn tittel og innhold. Du trenger ikke endre feltet «Artikkel-id«
  4. Når du vil publisere artikkelen setter du «Status» til «Publisert«. Dersom du lagrer som et utkast vil artikkelen ikke vises i bloggen
  5. Øsker du at artikkelen skal publiseres automatisk på et senere tidspunkt kan du sette «Publiseringsdato» til ønsket dato. Vil du at artikkelen skal fjernes automatisk kan du sette en dato i feltet «Date Expiring»

Merk at ingenting publiseres så lenge feltet «Status» er satt til «Utkast«

6. Trykk

Mer funksjonalitet

Hvis du ønsker mer funksjonalitet, er det flere som benytter seg av Wordpress

Fra nettbutikken kan du så linke til Wordpress-blogg, enten ved å legge til en link i eksempelvis topplinje. Du kan legge inn link under Design > Hovedmeny/Innhold og velge "Ny side" og "Lag link til en ekstern side"
Legg så inn "Tittel" og "URL" som er link til din eksterne blogg, og velg "Lagre siden"

Link vil nå være synlig i topplinje i nettbutikken: