Blogg V3 - oppsett og bruk
  • 13 Sep 2023
  • 3 Minutter å lese
  • Mørk
  • Pdf

Blogg V3 - oppsett og bruk

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

I vår siste versjon har vi gjort bloggen enda mer fleksibel, og lagt inn flere valgmuligheter for design/layout på bloggens forside. Flere valgmuligheter for tekst og farge er også sentralt i versjon 3.

Under går vi gjennom alle innstillingene og valgmulighetene for blogg v3.

Du finner innstillingene i design-innstillinger via Avanserte innstillinger > Blogg - innstillinger/ Blogg - Tekst/farge

Aktiver blogg v3

Du aktiverer blogg v3 via Avanserte innstillinger > Blogg - innstillinger > Blogg v3
(Sette denne til ).

Hovedbilde synlig i artikkel

Hovedbilde er bildet som vil vises på bloggens forside og eventuelt i siste bloggposter på nettbutikkens forside, hvis du har aktivert visning av siste bloggposter. Hovedbildet vil også ligge øverst i selve artikkelen, men du kan velge å ikke ha det synlig i selve artikkelen. Ønsker du ikke å vise hovedbildet i selve artikkelen setter du denne innstillingen til Av.

Hovedbilde legges til på bloggartiklene via Avanserte innstillinger > Last opp hovedbilde

Bruk samme format på alle hovedbildene for å holde bloggpostene tilpasset på samme linje. Vi anbefaler å bruke bilder som er 1500px brede, da dette er bredden på big post (fullbreddevisning). Velger du å slå av big post, vil bredden være 730px på alle innleggene.

Fullbreddevisning ("big post")

En ny egenskap med blogg v3 er "big post". Det betyr at bloggposten på bloggens forside vil dekke helle bredden av innholdspartiet, med valg om at innholdet (tittel, dato og kategori) ligger på bildet, isteden for under bildet. Du kan velge om hver tredje, femte, syvende eller alle poster skal være "big post". Eventuelt kan du velge å ikke bruke de, hvis du kun ønsker to kolonner med bloggposter hele veien.

På mobil vil alle postene være full bredde, men forskjellen vil være om innholdet ligger på eller under bildet, avhengig innstillingen Vis innhold på hovedbilde (gjelder kun "big post").

Slår du av innhold på hovedbilde vil innholdet legge seg under bildet, som en vanlig post.

Justering innhold på "big post" lar deg bestemme hvor på hovedbildet du ønsker innholdet plassert. Nederst, øverst eller midt på. Det vil alltid være justert til venstre.

Antall tegn i ingressen på blogg forside

Her kan du justere hvor mye av artikkelens tekst som skal vises på bloggens forside.

Siste bloggposter (på forsiden)

Denne er fin å bruke hvis du ønsker å vise frem de fire siste bloggpostene på forsiden av nettbutikken, like over bunnlinjen.

For at disse skal vises må du også legge inn widgeten "siste blog poster" via Design > Hovedmeny/innhold > Bokser i menylinjer

Slik vil det se ut i nettbutikken:

Valgmulighter for "siste bloggposter"

• Visning av "Les mer"-knapp
  • Antall tegn i ingressen (hvor mange tegn fra teksten skal vises under tittel)
  • Tekststørrelse på tittel
  • Vis kun siste to bloggposter på forsiden (mobil):
    - Denne kan være fin å bruke mtp at siste bloggposter på mobil ligger i full bredde, og du da får fire stk bloggposter vertikalt. Ved å aktivere denne innstillingen får du da kun de siste to bloggpostene på mobilvisning.

Fargen på "Les mer"-knappene vil være lik fargen du har på kjøpsknappene i nettbutikken.

Øvrige justeringer av tekst og farge

Disse innstillingene ligger under Avanserte innstillinger > Blogg tekst/farge

Tekststørrelse tittel (inne på artikkel)
Default størrelse er 60px

Justering tekst på blogg forside

(Venstre, høyre eller midtstilt). Under ser du teksten/innholdet midtstilt:

Tekstfarge blogg forside

Tekstfarge «Les mer» på blogg forside

Tekstfarge tittel/dato/kategori på blogg forside

Bakgrunnsfarge tittel (hovedbilde "big post")

Denne kan brukes hvis du ønsker bakgrunnsfarge på "big post"-innhold (tittel, dato, kategori)

Du kan justere opasiteten til bakgrunnen (hvor gjennomsiktig den skal være) på innstillingen:

Tekstfarge tittel (hovedbilde "big post")

Tekststørrelse tittel "Siste bloggposter" (forsiden)

Kategorier

I blogg v3 har kategorier ny visning på bloggens forside. Sidemenyen er tatt vekk, og kategoriene ligger nå horisontalt øverst på siden. På mobilvisning legger de seg i en nedtrekksmeny.

På artiklene ligger kategorien(e) over artikkelens tittel. Disse kan du klikke på for å se alle innlegg knyttet til gitt kategori.

Hvordan legge til kategorier på bloggartikler?

1. Finn bloggartiklene i kontrollpanelet via Design > Hovedmeny/innhold > Bloggartikler

2. Opprett en ny artikkel eller gå inn på en eksisterende artikkel (klikk Rediger).
  3. Scroll ned til Avanserte innstillinger og kategorier. Klikk på administrer kategorier
  4. Klikk på Legg til kategori:
  5. Skriv inn navn på kategori, slug (kategoriens id/navn i URLen), velg eventuelt en annen hovedkategori hvis dette skal være en underkategori. Er dette en ny hovedkategori trenger du ikke velge en kategori her. Huk også av for synlighet:
  6. Klikk Send inn for å lagre kategorien.
  7. Klikk Ok:
  8. Klikk på X for å stenge dialogboksen
  9. Huk av hvilke kategorier artikkelen skal knyttes opp mot og klikk Lagre kategorier/tags

Tags kan legges til og vil vises på bloggpostene, men har pr nå ingen funksjon utover dette. Kategorier bør brukes hvis du ønsker at kunder skal filtrere på kategorier og besøke kategorisider på bloggen.

Demo av blogg v3

baserio.mystore4.no/blog