Domene

Domenenavn

Når butikken opprettes får den tildelt et internt mystore-navn, og er det som brukes for å komme inn i kontrollpanelet og butikken før et domene er knyttet opp. Mystore-navnet er bygd opp som “butikknavn.mystore4.no”, hvor “butikknavn” ble spesifisert av brukeren når nettbutikken ble opprettet. Domenet må dere ordne via en domeneleverandør, for så å knytte butikken opp mot det nye domenenavnet. For å koble til domenet må det gjøres noe både i kontrollpanelet til nettbutikken, og hos din domeneleverandør:

Legge til domenet i kontrollpanelet til nettbutikken:

For å koble opp et domene mot butikken din, så må det spesifiseres hva domenet for butikken din er. Dette gjør du i kontrollpanelet fra “Konfigurasjon->Domenenavn”. Domenet skal registreres uten WWW fremfor, men om det benyttes et underdomene, f.eks shop.butikknavn.no, så må dette spesifiseres. ("Butikknavn" erstattes med ditt domene).

Opprette domenepekere hos din domeneleverandør:

OBS: "Domenenavn" og "Butikknavn" erstattes med ditt domene og ditt butikknavn.

Domeneshop.no
  1. Logg inn hos Domeneshop
  2. Klikk på «Mine domener»:
  3. Klikk på domenet som skal settes opp:
  4. Velg fanen «DNS-pekere»:
  5. Velg «Vis avanserte innstillinger»:
  6. Sett opp en CNAME fra «www.butikknavn.no» til «butikknavn.load.mystore4.no»:

«butikknavn» byttes ut med navnet du har gitt din butikk hos Mystore.no (butikknavn.mystore4.no).

7. Velg fanen «WWW-vidersending»:
  8. Pek domenet til ditt domene med «www» foran:

Når CNAME record og videresending er satt opp vil det etter 24 timer være mulig å gå tilbake til Kontrollpanel -> Konfigurasjon -> Domenenavn og sette domenet som «Hoveddomene».

Domene.no
  1. Logg inn i cPanel hos Domene.no
  2. Trykk på «Avansert soneredigering» under «Domener»:
  3. Fyll ut en CNAME fra «www.butikknavn.no» til «butikknavn.load.mystore4.no» med TTL satt til 10800, trykk så på «Legg til post»:

«butikknavn» byttes ut med navnet du har gitt din butikk hos Mystore.no (butikknavn.mystore4.no).

4. Gå tilbake til menyen og velg «Omdirigerer» denne gangen
  5. Fyll ut en omdirigering fra «butikknavn.no» til «www.butikknavn.no», huk av for «Ikke omdiriger www.» og velg «Legg til»:

Når CNAME record og videresending er satt opp vil det etter 24 timer være mulig å gå tilbake til Kontrollpanel -> Konfigurasjon -> Domenenavn og sette domenet som «Hoveddomene».

One.com

For å sette opp domenet hos One.com trenger du å sette opp en A-oppføring og en CNAME-oppføring.

Dette gjøres hos One.com
A-oppføring settes mot vår videresendingsserver med IP 54.195.240.169
One.com har laget følgende hjelpeartikler for oppsett av A-oppføring

CNAME settes mot deres butikk id hos oss, f.eks: <butikknavn.load.mystore4.no> send epost til kundeservice@mystore.no hvis du er usikker hvilken adresse det gjelder.
One.com har laget følgende hjelpeartikler for oppsett av CNAME-oppføring

Da vi ikke har anledning til å bistå med selve domeneoppsettet kan dere kontakte One.com for videre assistanse. Dere kommer i kontakt med One.com sin kundeservice her: https://www.one.com/no/info/kontakt

Dette gjøres i Mystore kontrollpanel så snart domenet er koblet opp
Så snart innstillingene er koblet riktig hos domeneleverandør legges domenet til i kontrollpanelet via "Konfigurasjon > Domenenavn".

PRO ISP
  1. Logg inn hos PRO ISP.
  2. Logg inn i cPanel.
  3. Trykk på «Advanced Zone Editor»:
  4. Fyll ut CNAME som vist på bildet (med eget domenenavn) og velg «Add Record»:

«butikknavn» byttes ut med navnet du har gitt din butikk hos Mystore.no (butikknavn.mystore4.no).

5. Gå tilbake til forrige side og velg «Redirects»:
  6. Fyll ut en videresending som vist på bilde (med eget domenenavn) og velg «Add»:

Når CNAME record og videresending er satt opp vil det etter 24 timer være mulig å gå tilbake til Kontrollpanel -> Konfigurasjon -> Domenenavn og sette domenet som «Hoveddomene».

Webhuset
  1. Logg inn i Kontrollpanelet hos Webhuset
  2. Trykk på det aktuelle domenet
  3. Velg deretter «DNS -> DNS-oppføringer»:
  4. På den nye siden velger du «Ny oppføring -> CNAME-oppføring»:
  5. Fyll inn oppføringen fra «www.butikknavn.no» til «butikknavn.load.mystore4.no» og trykk på «Opprett»:

«butikknavn» byttes ut med navnet du har gitt din butikk hos Mystore.no (butikknavn.mystore4.no).

6. I menyen velger du så «Peker» og «URL-viderekobling». Her fyller du inn ditt domene uten «www.» foran og velger «Lagre»:

Når CNAME record og videresending er satt opp vil det etter 24 timer være mulig å gå tilbake til Kontrollpanel -> Konfigurasjon -> Domenenavn og sette domenet som «Hoveddomene».

Uniweb
  1. Logg inn i kontrollpanelet hos Uniweb
  2. Under «Mine tjenester» velger du «Domener»:
  3. Til høyre for det aktuelle domenet velger du «Funksjoner -> DNS»:
  4. Fyll deretter ut en CNAME fra «www.butikknavn.no» til «butikknavn.load.mystore4.no» og la «TTL» stå til 10800, trykk til slutt «Legg til»:

«butikknavn» byttes ut med navnet du har gitt din butikk hos Mystore.no (butikknavn.mystore4.no).

5. Velg deretter «Videresending» i høyre nedtrekksmeny i hurtignavigasjonen:
  6. Fyll ut en videresending til «butikknavn.no» og trykk på «Lagre»:

Når CNAME record og videresending er satt opp vil det etter 24 timer være mulig å gå tilbake til Kontrollpanel -> Konfigurasjon -> Domenenavn og sette domenet som «Hoveddomene».