Koble til domene
  • 09 Jan 2024
  • 5 Minutter å lese
  • Mørk
  • Pdf

Koble til domene

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

I denne artikkelen går vi gjennom hvordan du får satt opp ditt domene mot nettbutikken din på vår plattform.

Hva er et domene?

Et domene er den adressen man bruker for å koble nettsiden sin til internett. For eksempel er "mystore.no" et domenenavn.

Når du aktiverer en nettbutikk hos oss, blir butikken tildelt et internt Mystore-navn. Dette interne navnet kan for eksempel være "minbutikk.mystore4.no", der "butikknavn" er navnet du oppga da du opprettet demobutikken. Før du har koblet ditt eget domenenavn til nettbutikken, brukes dette interne navnet for å se butikken og logge inn i kontrollpanelet for å gjøre endringer.

For å fikse domenet ditt, trenger du hjelp fra en domeneleverandør. Når du eier et domene og har koblet det til våre IP-adresser, kan du ta det i bruk. Prosessen for å koble domenet varierer avhengig av domeneleverandøren din, men vanligvis involverer det å sette opp CNAME og A-oppføringer med spesifikke verdier. Etter at du har satt opp domenet, kan det ta opptil 24 timer før alt er konfigurert riktig. Hvis domenet ikke er markert som "TLS" innen 24 timer, bør du kontakte kundestøtte for assistanse.

Har du en eksisterende nettbutikk eller tjeneste på domenet?

Har du en eksisterende nettbutikk eller tjeneste på domenet ditt du skal flytte fra er det veldig viktig at du får satt ned TTL på domenet så brukere opplever minimalt med forstyrrelser i overgangen. Om du ikke vet hvordan dette gjøres anbefaler vi at du tar kontakt med din domeneleverandør for bistand.

Kan jeg ha nettbutikken min på en underside, eks /butikk/?

Vi støtter dessverre ikke nettbutikker på undersider (f.eks. /butikk/). I stedet anbefaler vi å opprette nettbutikken på et subdomene, for eksempel "butikk.butikknavn.no".

Legge til domenet i kontrollpanelet til nettbutikken

For å koble opp et domene mot butikken din, så må det spesifiseres hva domenet for butikken din er. Dette gjør du i kontrollpanelet via Konfigurasjon > Domenenavn. Domenet skal registreres uten WWW fremfor, men om det benyttes et underdomene, f.eks shop.butikknavn.no, så må dette spesifiseres.

Denne prosessen anbefales og gjøres i et tidsrom med minst mulig trafikk for etablerte nettbutikker.

OBS! - Sertifikat vil ikke være tilgjengelig med en gang og domenet kan ikke settes som primærdomene. Denne prosessen kan ta opptil 24 timer, om domenet ikke er markert som TLS innen 24 timer, ta kontakt med kundestøtte.

Opprette domenepekere hos din domeneleverandør

Dette oppsettet er likt uavhengig av hvilken domeneleverandør du bruker, men grensesnittet til leverandørene vil variere. Om du ikke finner frem anbefaler vi deg å kontakte din domeneleverandør for hjelp. Nedenfor finner du oppsettet i de mest brukte domeneleverandørene blant våre kunder.

Dette gjøres hos domeneleverandør
CNAME skal settes til load.mystore4.no
A-record settes opp til IP 54.195.240.169 og 52.17.124.116 på toppnivå.

Domeneshop.no

1. Logg inn hos Domeneshop

2. Klikk på Mine domener

3. Klikk på domenet som skal settes opp

4. Velg fanen DNS-pekere

5. Velg Vis avanserte innstillinger

6. Opprett to A recordsmed følgende opplysninger:

1. - Vertsnavn: la denne stå tom
      - TTL: 10800 (3 timer)
      - RR-type: A
      - Data: 54.195.240.169
      Trykk så på +

2. - Vertsnavn: la denne stå tom
      - TTL: 10800 (3 timer)
      - RR-type: A
      - Data: 52.17.124.116
      Trykk så på +

7. Sett opp CNAME record med følgende opplysninger:
    - Vertsnavn: www
    - TTL: 10800 (3 timer)
    - RR-type: CNAME
    - Data: load.mystore4.no
    Trykk så på +

8. Du kan nå gå til siste trinn sette domenet som primærdomene i kontrollpanelet til nettbutikken.

Legge til SPF i Domeneshop. Be om SPF fra Kundeservice@mystore.no

1. Klikk på Mine Domener

2. Søk opp domenet om du har flere og klikk på det gitte domene

3. Klikk på DNS-Pekere og aktiver avanserte Innstillinger

4. Legg så til DKIM: HostName, 1 time, TXT format og Deres SPF DKIM tekst uten " framfor og bak. Trykk så legg til +

5. Legg så til Return-Path: HostName, 1 time, CNAME og Value. Trykk så legg til +

Dere har nå satt opp generell SPF og Domene hos Domeneshop.no

Domene.no

1. Logg inn hos Domene

2. Klikk på Domenenavn

3. Klikk Administrere på ditt domene

4. Klikk på Kontrollpanel under Direkte innlogging

Du vil nå bli videreført til "cPanel"

5. Trykk på Zone Editor under Domener

6. Trykk på Behandle på ditt domene

7. Legg til to A Records:

1. Trykk på + Legg Til Post

- Navn: [domenenavn]. (Viktig at du tar med punktum på slutten, eks: butikknavn.no.)
      - Type: A
      - Oppføring: 54.195.240.169
      Trykk så på Save Record
      Eksempel:

2. Gjenta steget over med denne verdien.
      - Navn: [domenenavn]. (Viktig at du tar med punktum på slutten, eks: butikknavn.no.)
      - Type: A
      - Oppføring: 52.17.124.116
      Trykk så på Save Record

8. Legg til en CNAME Record:
    Trykk på + Legg Til Post

- Navn: www.[domenenavn]. (Viktig at du tar med punktum på slutten, eks: www.butikknavn.no.)
    - Type: CNAME
    - Oppføring: load.mystore4.no
    Trykk så på Save Record

9. Du kan nå gå til siste trinn sette domenet som primærdomene i kontrollpanelet til nettbutikken.

One.com

1. Logg deg inn på One.com kontrollpanel.

2. Klikk på DNS-innstillinger under fanen Avanserte innstillinger.

3. Gå til DNS-oppføringer.

4. Under opprett ny oppføring klikker du på A.

5. Oppgi følgende opplysninger:
    - Vertsnavn: la denne stå tom
    - IP-adresse: 54.195.240.169
    - TTL: 10800
    Klikk Opprett ny oppføring for å lagre innstillingene.

6. Gjenta så med denne verdien:
    - Vertsnavn: la denne stå tom
    - IP-adresse: 52.17.124.116
    - TTL: 10800
    Klikk Opprett ny oppføring for å lagre innstillingene.

7. Under opprett ny oppføring klikker du på CNAME.

8. Oppgi følgende opplysninger:

9. - Underdomenet: www
    - Alias: load.mystore4.no
    - TTL: 10800

10. Klikk Opprett ny oppføring for å lagre innstillingene.

Du kan nå gå til siste trinn sette domenet som primærdomene i kontrollpanelet til nettbutikken.

Legge til SPF i One.Com Be om SPF fra Kundeservice@mystore.no

Proisp.no

1. Logg inn hos PRO ISP.

2. Trykk på Domener

3. Trykk på ditt domene

4. Trykk på DNS kontroll

5. Opprett to Arecord med følgende opplysninger:

1. - Tjener: la denne stå tom
      - Type: A
      - A data: 54.195.240.169
      Trykk så på Legg til

2. - Tjener: la denne stå tom
      - Type: A
      - A data: 52.17.124.116
      Trykk så på Legg til

6. Opprett CNAME record med følgende opplysninger:
    - Tjener: www.[domenenavn] (eks: www.butikknavn.no)
    - Type: CNAME
    - Cname data: load.mystore4.no
    Trykk så på Legg til

7. Du kan nå gå til siste trinn sette domenet som primærdomene i kontrollpanelet til nettbutikken.

Webhuset.no

1. Logg inn hos Webhuset

2. Trykk på kloden til domenet:

3. Trykk på Ny oppføring og velg A-oppføring

Opprett med følgende opplysninger:
    - Oppføring: la denne stå tom
    - Mål: 54.195.240.169
    Trykk så på Opprett

4. Gjenta trinn 3. med følgende opplysninger:
    - Oppføring: la denne stå tom
    - Mål: 52.17.124.116
    Trykk så på Opprett

5. Trykk på Ny oppføring og velg CNAME-oppføring

Opprett med følgende opplysninger:
    - Oppføring: www
    - Alias av: load.mystore4.no
    Trykk så på Opprett

6. Du kan nå gå til siste trinn sette domenet som primærdomene i kontrollpanelet til nettbutikken.

Sett domenet som primærdomene i kontrollpanelet til nettbutikken

Når CNAME og A record er satt opp vil det ta litt tid før dette er dyttet ut rundt i verden, dette kan variere veldig. Normalt sett vil dette ta ca 4 timer.

Før du kan sette domenet som primærdomene må det være et sertifikat, dette utsteder vi automatisk innen 24 timer fra domenet er pekt til oss. Domenet vil være markert som TLS når dette er i orden. Du er da klar til å gå i nettbutikken din Kontrollpanel -> Konfigurasjon -> Domenenavn og sette domenet som «Primærdomene».

Dette er nødvendig for å få linker i din nettbutikk til å peke riktig.

Verifiser ditt domene

Før du kan ta i bruk ditt domene i kontrollpanelet må det verifiseres. Fremgangsmåten for verifisering beskrives i denne artikkelen.