Ordreassistent (tidligere "Enkel ordrehåndtering")

Den enkle ordrehåndteringa har blitt enda enklere!

Enkel ordrehåndtering er en ny modul i Mystore.
Hensikten med denne modulen er å gjøre ordreflyten enklere ved å la deg skanne en pakkseddel som deretter åpnes i et forenklet ordrevindu. Modulen er i tillegg tilpasset nettbrett!

• Skriv ut pakkseddel
  • Samle alle produktene på en bestilling
  • Skann strekkode på plukklisten
    • Utfør kvalitetskontroll
  • Velg forsendelsesmetode
  • Trykk "Send"
  • Du er ferdig - gå videre til eller scan neste ordre!

Oppsett

Når du starter appen for første gang trenger du å sette opp fraktmetoder og printere. Om du har hatt versjon 1 av "Enkel ordrehåndtering" vil oppsettet allerede være klart.

⬆ Inne på "Enkel ordrehåndtering" finner du et tannhjul til høyre i toppen. Dette er innstillings-menyen.

⬆ Velg om kvalitetskontroll automatisk skal starte på hver ordre. Kvalitetskontroll gir deg muligheten til å scanne / bekrefte at alle varene i ordren er plukket før man setter den til sendt.

Om man velger å ikke starte kontrolltellingen for hver ordre er det mulig å aktivere den manuelt når man behandler ordren.

⬆ Her velger du hvilken printere som skal benyttes i tjenesten. Om butikken din kun benytter én printer velger kun denne.

⬆ Fraktmetoder settes opp på samme måte som printere. Kryss av for fraktmetodene du ønsker å benytte i tjenesten. Om du har et valg for "Hentes i butikk" må også dette velges som en fraktmetode.

PS! Fraktmetoden "Hentes i butikk" vil ikke printe ut fraktetiketter.

Bruk

⬆ I ordrevinduet vises en liste over ordrer til venstre og statistikk i bunnen. Både ordrer og statistikk er basert på valgt orderstatus. Du kan veksle mellom ordrestatus øverste i høyre hjørne.

Søkefeltet på denne siden brukes både til å skanne en plukkliste og manuelt søke etter ordrer eller kundenavn.
Merk at søkefeltet bare søker innenfor den valgte ordrestatusen.

⬆ Du kan klikke hvor som helst på bestillingen for å starte ordrebehandlingen eller skanne ønsket strekkode. Skanning av strekkode starter ordrebehandlingen automatisk.
Det eneste unntaket er hvis du trykker på det grønne informasjonsikonet. Hvis du klikker på dette ikonet, vil du sendes inn til selve ordren.

Skjermbilde 2021-03-18 kl. 12.39.25⬆ Etter at ordreprosessen er aktivert, vises et nytt vindu. Om du har valgt kvalitetskontroll vil du se et vindu hvor alle produkter i ordren listes opp. Les mer om kvalitetskontroll her.

Skjermbilde 2021-03-18 kl. 12.42.19⬆ Neste steg i ordreprosessen er valg av fraktmetode og printer. Om du har satt opp tjenesten med flere fraktmetoder må du først velge korrekt frakt for ordren du behandler.
Valgt fraktmetode på ordren ser du øverst i vinduet.

Om du har flere printere må du deretter velge hvilken printer du vil printe etiketten på.

Om tjenesten er satt opp med bare én fraktmetode eller én printer må man ikke gjøre noen valg.

Skjermbilde 2021-03-18 kl. 12.45.01

⬆ Etter å ha valgt en leveringsmetode, kan du justere antall kolli på forsendelsen.
Å øke antallet vil åpne en ekstra innstilling der vekten kan justeres. Se nedenfor.

Skjermbilde 2021-03-18 kl. 12.46.04

⬆ Justering av "antall kolli" vil gi flere valg for å justere vekten på hver pakke.

Skjermbilde 2021-03-18 kl. 12.47.46⬆ Når man avslutter ordren vil man kunne se statusen på hvert steg, samtidig som eventuelle beskjeder vises oppe til høyre.
Hver vil både bekreftelse på fullførte handler og eventuelle feilmeldinger vises.
Om man klikker på en beskjed blir man tatt til ordren.

Skjermbilde 2021-03-18 kl. 12.51.10⬆ Etter ordren er ferdig behandlet blir man sendt tilbake til oversikten og er klar for å behandle neste ordre.

Kvalitetskontroll

Om man velger å benytte kvalitetskontroll vil man for hver ordre måtte scanne, eller bekrefte, alle varene som skal følge med ordren. Dette gjøres ved å scanne strekkoden på varen eller trykke på selve produktet i opplistingen.

Skjermbilde 2021-03-18 kl. 12.53.30

Visning
I listen over varene vil man se produktbilde, antall som er plukket/kontrollert, totalt antall som skal være i ordren og info om produktet.
Her vises produktnavn, artikkelnummer og produsent. Om produktet mangler GTIN (strekkode) vil dette indikeres i orange, slik at man enkelt bekrefte varen manuelt.

Sortering av listen
Etter man har scannet/kontrollert ferdig en varelinje vil den flytte seg til bunnen, slik at gjenstående varelinjer alltid er på topp.
Når en varelinje er ferdig vil man ha valget om å kontrollere den på nytt.

Skjermbilde 2021-03-18 kl. 12.57.14

Tilbakemelding på scanning
Når en vare er scannet vil en bekreftelse vises til høyre:

Skjermbilde 2021-03-18 kl. 12.59.10

Om man scanner en vare som ikke er på ordren vil man få et rødt varsel til høyre som informerer om dette:

Skjermbilde 2021-03-18 kl. 13.00.59

Hopp over kvalitetskontroll
Man kan når som helst hoppe over en kvalitetskontroll ved å trykke på "Hopp over"-knappen oppe til høyre:

Skjermbilde 2021-03-18 kl. 13.02.30

Collision detection

Collision detection varsler deg om en annen bruker er inne på samme ordre, slik at man ikke ved et uhell ender opp med å behandle ordren to ganger.
Om to brukere er inne på én ordre vil en banner vises i toppen:

Skjermbilde 2021-03-18 kl. 13.04.20