Hvordan overføre produktkatalogen til Facebook og Instagram
  • 26 Sep 2023
  • 3 Minutter å lese
  • Mørk
  • Pdf

Hvordan overføre produktkatalogen til Facebook og Instagram

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Denne artikkelen tar for seg hvordan du får produktkatalogen din over til Facebook og Instagram.

Om Facebook Feed & Instagram Shopping

For å få dine produkter over på Facebook og Instagram Shopping trenger du en produktfeed fra Mystore. Denne produktfeeden gir deg mulighet til å få dine produkter på Facebook og Instagram.

Oppsett av Facebook feed

Når du har mottatt din produktfeed, kan du nå begynne å sette opp Facebook og Instagram shopping. Denne produktfeeden skal legges inn i veiviseren under.
Før du begynner, sørg for at du er inne i Facebook Business Manager og ikke i Facebook Business Suite. Du bytter enkelt til Facebook Business Manager, ved å trykke på "Hjelp" nederst i menyen i Facebook Business Suite:

For å få koblet opp feeden, gjør du følgende::

1. Gå til menypunktet oppe i venstre hjørne og trykk på "Handelsadministrasjon" og velg "Legg til katalog"

2. Velg så "Netthandel" og trykk "Neste"

3. Trykk på "Last opp produktinformasjon" og "Opprett"

4. Katalogen er nå opprettet. Velg så "Se katalog".

5. Du kommer så til dette vinduet. Her velger du "Legg til varer".

6. Velg så "Datastrøm" og trykk "Neste"

7. På dette steget velger du "Ja" og trykker så "Neste"

8. På denne siden skal du velge "Bruk en URL" og legger så inn din URL som du har fått fra Mystore. I feltet legger du inn hele URL-adressen som du har mottatt fra Mystore.
NB: Ingen brukernavn og passord skal legges inn.
Trykk så "Neste".

9. På denne siden velger du “Daglig” oppdatering (rundt klokken 06:00 AM) og trykker "Neste".

10. I feltet "Standardvaluta" velger du "NOK - Norske kroner" og trykker "Lagre feed og last opp"

11. Produktkatalog vil nå lastes opp i Facebook Business Manager og bli automatisk oppdatert en gang i døgnet.

Avviste produkter i Facebook-feed

Produkter som Facebook mener ikke overholder sine retningslinjer, vises som avvist i produktkatalogen din.
Det skjer at Facebook sin automatikk avviser produkter ved en feil.
Hvis du mener at produkter har blitt avvist ved en feiltakelse, kan du be om en ekstra gjennomgang.
Du kan sende inn opptil 5000 forespørsler om gjennomgang per uke.
Du kan be om en gjennomgang på to måter: fra katalogen din eller i Kontokvalitet.

Be Facebook om en gjennomgang fra katalogen din

Du kan sende inn en forespørsel om gjennomgang for én avvist vare om gangen i katalogen din. Slik ber du om en gjennomgang:

1. Gå til www.facebook.com/products, og velg en katalog.
  2. Åpne Katalog-fanen, og gå til Artikler.
  3. Filtrer produktene etter problemer og deretter etter brudd på retningslinjer til venstre. Produkter som er avvist på grunn av brudd på retningslinjer, vises til høyre.
  4. Finn et avvist produkt, og velg Vis problemer.
  5. Kontroller at du er på Kanaler-fanen, på siden med produktdetaljer. Til venstre velger du en annonserings- eller salgskanal du vil bruke produktet for. Kanaler der produktet er avvist, vises i rødt.
  6. Hvis du mener at produktet har blitt avvist ved en feiltakelse, velger du Be om gjennomgang. Skriv tilbakemelding hvis du vil, og velg Send inn.

Produktet vises nå som «Til gjennomgang». Gjennomgang tar vanligvis noen dager, men kan noen ganger ta lengre tid. Du kan når som helst gå tilbake til siden med produktdetaljer for å se statusen for gjennomgangen. Hvis gjennomgangen blir godkjent, blir produktet klart til bruk. Hvis gjennomgangen ikke blir godkjent, forblir produktet avvist. Du kan ikke sende inn en ny forespørsel om gjennomgang for det samme produktet.

Be Facebook om en gjennomgang i Kontokvalitet

I Kontokvalitet kan du be om en gjennomgang for opptil fem avviste produkter samtidig.
Slik ber du om en gjennomgang:

1. Gå til Kontokvalitet.
  2. Velg Business Manager-kontoen din.
  3. Velg katalogen med de avviste produktene under Handelskontoer og kataloger.
  4. De avviste produktene vises. Merk av for opptil fem produkter som du mener har blitt feilaktig avvist.
  5. Velg Be om gjennomgang. Skriv tilbakemelding hvis du vil, og velg Send inn.

Produktene vises nå på fanen Til gjennomgang. Gjennomgang tar vanligvis noen dager, men kan noen ganger ta lengre tid. Du kan når som helst gå tilbake til Kontokvalitet for å se statusen for gjennomgangen. Hvis gjennomgangen blir godkjent, vises produktene på Reversert-fanen og blir klare til bruk. Hvis gjennomgangen ikke blir godkjent, vises produktene på Uendret-fanen og forblir avviste. Du kan ikke sende inn en ny forespørsel om gjennomgang for de samme produktene.