Flytt til nytt domene
  • 18 Jul 2023
  • 1 Minutt å lese
  • Mørk
  • Pdf

Flytt til nytt domene

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Ønsker du å endre domene? Og hva med det gamle? Følg veiledningen under for å gjøre overgangen så god som mulig.

Flytt din nettbutikk til et nytt domene

Ved bytte av domene så risikerer du å miste trafikk og posisjon i Google om du ikke har riktig oppsett. Som en Mystore.no kunde, anbefaler vi at du følger punktene i henhold til guiden nedenfor:

1. Sjekk at du virkelig eier domenet
  2. Følg stegene som finnes beskrevet i vår guide for å aktivere domene og pek den mot vår server.
  3. Aktiver hosting på det gamle domenet etter flytt.
  4. Sett opp en side bred 301 henvisning (301 redirect betyr; site has permanently moved) på hostingen som er koblet til det gamle domenet.

Når du aktiverer hosting(webhotell):

Logg inn på hosting via ftp, informasjon for innlogg får du av din hosting leverandør.

Åpne filen: .htaccess (husk at denne filen er skjult og du må huke av for vis skjulte filer)

Legg inn dette scriptet og bytt ut eksempel domene til de riktige domener.

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^gammeldomene.no [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.gammeldomene.no [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://nydomene.no/$1 [L,R=301,NC]

Når du lagrer filen vil all trafikk som kommer inn på ditt gamle domene bli ledet til samme URL struktur på det nye domenet. Dette gjelder uansett hovedside eller undersider.

Har du noen spørsmål utover dette, kan du kontakte din domeneleverandør.