Frakt

Fraktmetoder

Legg til fraktmetoder som skal være tilgjengelig i din nettbutikk. Prisene som man legger inn her må være eks.mva.

Skal du ha fraktpris på kr. 99,- må du legge inn 79.2 i prisfelt (punktum mellom desimaler, ikke komma)

For å se alle fraktalternativer som er tilgjengelig under Konfigurasjon > Fraktmetoder, trykk først
"+LEGG TIL FRAKTALTERNATIV"

og trykk så "se flere alternativ"

Postens Servicepakke
Bring Klimanøytral Servicepakke er det fraktalternativet som oftest er i bruk fra bedrift til privatperson.

Modulen beregner prisen automatisk ut i fra Postens prisliste.

Posten Brevpost

Med denne modulen er det viktig at du velger hvilke av de tre pristabellene som skal benyttes, nettbutikken har ikke støtte for høyde, bredde og dybde på varen.

Modulen lar deg sende varene som brev.
Fraktprisen beregnes automatisk basert på vekt og postnummer fra Posten.

Bedriftspakke dagtid
Henting og levering av pakker er inkludert i prisen ved mer enn 800 sendinger per år. Leveres til de fleste steder innen kl 16 neste dag. Alle pakker kan spores.

Fraktprisen vil beregnes ut fra Bring sine satser.

Bring Cargo
Skal du sende gods i Norge, er Stykk- og partigods en god løsning for deg.
Godset ditt transporteres med bil og tog til dine mottakere i hele Norge.
Forsendelsen din kan spores.

Bring Bedriftspakke Ekspress

Levering på døren innen kl. 09.00 neste morgen til de fleste byer og større tettsteder. Mindre steder får levering innen kl 16.00. Tidsgaranti og inntil 50.000,- i forsikring.
Benyttes fra / til bedrifter og privatpersoner.

Hjemlevering kl 17-21 (Bring pakke på døren)

Hjemlevering mellom kl 17.00 og 21.00. Mottaker varsles to ganger på sms når pakken er underveis og ringes 30-60 min før levering. Pakken kan sendes til de fleste byer og større tettsteder.

I postkassen
Dette er modul for minipakken hos Posten.
Minipakken vil etterhvert erstattes av "Pakke i postkassen "

Pakke i postkassen
Pakke i postkassen” erstatter tjenestene Minipakke og Småpakke .
Sporing er inkludert i fraktprisen.
Gjelder for pakker opp til 2 kg.

Vi anbefaler Logistra som EDI leverandør for Pakke i postkassen.

Posten Verdibrev
Vi  har ingen rekommandert-fraktmoduler som henter prisene direkte fra posten sin prislister.
I modulen Posten Verdibrev er det kun mulighet å legge inn en fast pris på forsendelsen.

Postnord Hjemlevering

Varene hjem til dine kunder på dag- eller kveldstid.

Varsling via sms eller e-post.

Hjemlevering avtales via Min side​, eller per telefon.

Varene leveres på anvist sted på bakke/gulvnivå.

Postnord Stykkgods

Med denne modulen kan du kombinere enkeltpakker og paller til én sending, som Postnord leverer fra dør til dør.
Dette er løsningen om du ønsker å sende 1 kolli som veier mer enn 35kg.

Postnord Mypack

Med postnord MyPack leveres deres pakker raskt og sikkert til et ønsket utleveringssted over hele landet. Postnord har mer enn 1200 utleveringssteder i dagligvarebutikker over hele Norge.

Når pakken ankommer utleveringsstedet varsler vi mottaker via sms, e-post eller pr brev.

Fast fraktpris

Fraktmodul som installeres om du ønsker fast fraktpris i hele nettbutikken.

For fast fraktpris på enkelte fraktmoduler, vil dette være et valg om du har Klarna Checkout installert.

Fraktpris per vare

Fraktmetode om du ønsker å tilby en fast fraktpris per enhet som blir kjøpt.

Sett inn et beløp, og for hver vare som bestilles vil ganges opp med dette beløpet.

Om du setter inn 2.5 her vil fraktprisen på 10 varer bli 25 kr.

Frakt for abonnement

Fraktinstillinger gjelder for ordrer som er gjentagende og brukes for oppsett mot Klarna Abonnement. Dette fraktvalget er skjult i butikken og brukes kun for gjentagende ordrer.

Fast fraktpris

Denne modulen beregner ikke fraktpris, men gir en fast pris uavhengig av vekt.

Fraktpris basert på postnr og vekt
Dette fraktalternativet gir dere mulighet til å tilpasse fraktprisen ut i fra hvor i landet dere skal sende varene.

Du kan legge opp inntil 6 forskjellige prismatriser.

Legg inn vektintervall og hvilken pris som skal gjelde.

Fyll deretter inn hvilke postkoder prismatrisen skal gjelde. Bruk bindestrek for å sette ett postkodeintervall og «;» for å legge inn flere intervaller
Les mer om Fraktpris basert på postnr og vekt i vårt hjelpesenter.

Fri frakt fra følgende kategorier

Med denne modulen kan du tilby fri frakt fra alle kategorier, eller kun de som du velger ut i fra produktlisten i modulen.

Her må man legge inn maksimum vekt for at fraktalternativet skal bli synlig for kundene.
Les mer om Fri frakt fra utvalgte kategorier i vårt hjelpesenter.

Internasjonal frakt med vekt/pris

Hvis du ønsker å tilby frakt til utlandet kan du installere denne modulen.

Skal du ha faste fraktpriser for alle land, må du fjerne all informasjon under feltene «Zone 1 og Zone2″

I prismatrisen under “Zone 3 COUNTRIES”  legg inn vektintervall og hvilken pris som skal gjelde.

Ønsker du å ha tilpasse frakt til forskjellige land, kan du legge inn landskodene det gjelder under «Zone 1 og Zone2″
Legg inn vektintervall og hvilken pris som skal gjelde.

Leveringskostnader

Lar deg sette en fast fraktpris på ordre, med mulighet for minimum/maksimum pris og/eller vekt.

Norlines

Modul for små sendinger med stykkgods til større partilast. Appen henter pris på forsending automatisk fra Nor Lines. Integrasjonen støttes av blant annet Logistra.

Fraktpris basert på pris/vekt

I denne fraktmetoden kan du velge om du vil basere fraktprisen på enten pris eller vekt.

I prismatrisen setter du opp enten fra - til for enten vekt på ordre eller ordrepris og hvilken fraktpris som skal gjelde.

Svalbard - ekstra gebyr

Fraktmetoden installeres om du ønsker tilleggsgebyr på forsendelser til Svalbard. For å teste dette, lukk først din nettleser slik at sessions avsluttes. Opprett en ny bruker med postnummer 9170. Fraktpriser i butikken skal ha økt tilsvarende posten sitt gebyr.

Shipping Cost

Internasjonal fraktmodul som kan benyttes om varer skal sendes over hele verden. Her er det kun 1 prismatrise med fraktpriser som kan legges inn. Hvis du ønsker å ha forskjellig fraktpris til forskjellige land, kan du installere fraktmetoden “Internasjonal frakt med vekt/pris”

Varen hentes på vårt lager

Fraktmetode som brukes når varene skal hentes i deres butikk og null i fraktpris.

Fast frakt og Fri frakt (gjelder for Klarna Checkout)
Til høyre under Konfigurasjon > Fraktmetoder kan man legge inn fast fraktpris og velge hvilke fraktmetoder fast frakt skal gjelder for. Ønsker du å tilby Fri frakt, kan du også her velge hvilke fraktmoduler som skal gi fri frakt. For å aktivere begge disse, må man velge “Ja” i feltet “Ønsker du å tilby fast frakt?”
Les mer om Fri frakt , Fast frakt eller "Hentes i butikk" i vårt hjelpesenter.

Standard Fraktvalg

For å styre hvilket fraktvalg som skal vises først og som standard i kassen, kan man velge dette under “Standard fraktvalg”.