Fraktguide

Her finner du en oversikt på tilgjengelige fraktmetoder og integrasjoner, og veiledning til oppsett av fraktmetoder

Hvordan setter man opp frakt i kontrollpanelet?

Du finner alle fraktmetodene dine ved å gå til Generelt > Fraktmetoder i ditt kontrollpanel.

Her kan du administrere alle innstillingene til de ulike fraktmetodene dine.

Her har du muligheten til å sette opp manuelle eller fraktmoduler som automatisk beregner pris ut i fra Bring eller Postnord sine prislister.

Fraktalternativ

Legg til fraktalternativ som skal være tilgjengelig i din nettbutikk. Prisene som man legger inn her må være eks.mva.

Skal du ha fraktpris på kr. 99,- må du legge inn 79.2 i prisfelt (punktum mellom desimaler, ikke komma)

For å se alle fraktalternativer som er tilgjengelig under Konfigurasjon > Fraktmetoder, trykk først
"+LEGG TIL FRAKTALTERNATIV"

og trykk så "se flere alternativ"

Gjøre endringer på fraktalternativ

For å gjøre endringer på dine fraktmetoder gå til "Konfigurasjon > Fraktmetoder"

Deretter kan du trykke på ett av dine fraktalternativer og boksen vil bli forstørret.
Her får du valg som tittel og beskrivelse som vises til dine kunder og forskjellige priser du kan legge til.
Avanserte valg gir deg muligheten til å endre flere parameter på fraktalternativet.

Under har vi samlet en total oversikt over de ulike fraktmetodene. Oversikten er delt opp i manuelle fraktmetoder og fraktmetoder som baserer seg på prislister via Postnord og Bring.

Automatisk fraktberegning

Dere har også muligheten til å installere fraktmetoder som automatisk beregner pris ut i fra Postnord eller Bring sine pristabeller.

Posten/Bring

Pakke til hentested

Pakke i postkassen

Hjemlevering kl 17-21

Posten Brevpost

Pakke til bedrift

Bring Bedriftspakke Ekspress

Bring Cargo

Hjemlevering kl 17-21

Posten Verdibrev

Mystore Frakt (Postnord)

Postnord Collect

Postnord Home Small

Postnord Hjemlevering

Postnord Stykkgods

Manuell fraktberegning

Manuelle fraktmetoder beregner prisen basert på oppsettet dere selv gjør direkte på fraktmetoden. Under har vi samlet informasjon rundt de mest vanlige fraktmetodene.

Fast fraktpris

Fraktpris basert på postnr og vekt

Fraktpris basert på pris/vekt

Fraktpris per vare

Frakt for abonnement

Fri frakt fra følgende kategorier

Internasjonal frakt med vekt/pris

Leveringskostnader

Svalbard - ekstra gebyr

Shipping cost

Varen henter på vårt lager

Fast frakt og Fri frakt

Standard Fraktvalg

Pakke til hentested

Bring sitt produkt for hente i butikk. Pakken utleveres til kundens nærmeste utleveringssted, butikk eller Bring pick-up-point. Dere kan velge å la fraktprisen beregnes automatisk eller legge inn en fast fraktpris på dette alternativet.

Pakke i postkassen

Bring sitt produkt for levering direkte i kundens postkasse.

Vilkår for å sende en pakke med Pakke i postkassen:

Maks vekt: 5kg

Maks mål:
- Lengde maks 45 cm. Lengde + bredde + tykkelse = maks 90 cm
- Rull: Lengde maks 45 cm. Lengde + diameter + diameter = maks 90 cm

Pakke levert hjem

Brings hjemlevering. Pakken utleveres hjem til kunden. Det er mulig å sette en fast fraktpris på fraktmetoden, men siden dette fraktalternativet koster litt mer å sende med, anbefaler vi i første omgang å la fraktprisen beregnes automatisk ut i Brings prisliste.

Bring tilbyr hjemlevering til alle husstander i hele landet. Pakkene leveres mellom kl. 8-17 eller 17-21, basert på hvor i landet man bor.

Posten Brevpost

Med denne modulen er det viktig at du velger hvilke av de tre pristabellene som skal benyttes, nettbutikken har ikke støtte for høyde, bredde og dybde på varen.

Modulen lar deg sende varene som brev.
Fraktprisen beregnes automatisk basert på vekt og postnummer fra Posten.

Pakke til bedrift

Henting og levering av pakker er inkludert i prisen ved mer enn 800 sendinger per år. Leveres til de fleste steder innen kl 16 neste dag. Alle pakker kan spores.

Fraktprisen vil beregnes ut fra Bring sine satser.

Bring Bedriftspakke Ekspress

Levering på døren innen kl. 09.00 neste morgen til de fleste byer og større tettsteder. Mindre steder får levering innen kl 16.00. Tidsgaranti og inntil 50.000,- i forsikring.
Benyttes fra / til bedrifter og privatpersoner.

Bring Cargo

Skal du sende gods i Norge, er Stykk- og partigods en god løsning for deg.
Godset ditt transporteres med bil og tog til dine mottakere i hele Norge.
Forsendelsen din kan spores.

Posten Verdibrev

Vi  har dessverre ingen rekommandert-fraktmoduler som automatisk henter prisene direkte fra posten sin prislister.
I modulen Posten Verdibrev er det kun mulighet å legge inn en fast pris på forsendelsen.

Mystore Frakt (Postnord) sine fraktmetoder

Postnord Collect

Postnord sitt produkt for hente i butikk. Pakken utleveres til kundens nærmeste utleveringssted, butikk eller Postnord Pick-up-point. Dere kan velge å la fraktprisen beregnes automatisk eller legge inn en fast fraktpris på dette alternativet.

Postnord Home Small

Postnord sitt produkt for pakke i postkassen. Pakken utleveres til kundens postkasse. Hvis dere skal sende med Postnord Home Small er det viktig at dere leser pakkebrevet som sendes ut i forbindelse med oppstart av Mystore Frakt. Dere trenger også integrasjon mot Logistra for å benytte Home Small. Det er mulig å sette fast fraktpris direkte på fraktmetoden.

Postnord Home

Varene hjem til dine kunder på dag- eller kveldstid.

Varsling via sms eller e-post.

Hjemlevering avtales via Min side​, eller per telefon.

Varene leveres på anvist sted på bakke/gulvnivå.

Postnord Stykkgods

Med denne modulen kan du kombinere enkeltpakker og paller til én sending, som Postnord leverer fra dør til dør.
Dette er løsningen om du ønsker å sende 1 kolli som veier mer enn 35kg.

Manuelle fraktmetoder

Fast fraktpris

Denne modulen beregner ikke fraktpris, men gir en fast pris uavhengig av vekt.

Fraktmodul som installeres om du ønsker fast fraktpris i hele nettbutikken.

For fast fraktpris på enkelte fraktmoduler, vil dette være et valg om du har Klarna Checkout installert.

Fraktpris basert på postnr og vekt

Dette fraktalternativet gir dere mulighet til å tilpasse fraktprisen ut i fra hvor i landet dere skal sende varene.

Du kan legge opp inntil 6 forskjellige prismatriser.

Legg inn vektintervall og hvilken pris som skal gjelde.

Fyll deretter inn hvilke postkoder prismatrisen skal gjelde. Bruk bindestrek for å sette ett postkodeintervall og «;» for å legge inn flere intervaller
Les mer om Fraktpris basert på postnr og vekt i vårt hjelpesenter.

Fraktpris basert på pris/vekt

I denne fraktmetoden kan du velge om du vil basere fraktprisen på enten pris eller vekt.

I prismatrisen setter du opp enten fra - til for enten vekt på ordre eller ordrepris og hvilken fraktpris som skal gjelde.

Fraktpris per vare

Fraktmetode om du ønsker å tilby en fast fraktpris per enhet som blir kjøpt.

Sett inn et beløp, og for hver vare som bestilles vil ganges opp med dette beløpet.

Om du setter inn 2.5 her vil fraktprisen på 10 varer bli 25 kr.

Frakt for abonnement

Fraktinstillinger gjelder for ordrer som er gjentagende og brukes for oppsett mot Klarna Abonnement. Dette fraktvalget er skjult i butikken og brukes kun for gjentagende ordrer.

Fri frakt fra følgende kategorier

Med denne modulen kan du tilby fri frakt fra alle kategorier, eller kun de som du velger ut i fra produktlisten i modulen.

Her må man legge inn maksimum vekt for at fraktalternativet skal bli synlig for kundene.
Les mer om Fri frakt fra utvalgte kategorier i vårt hjelpesenter.

Internasjonal frakt med vekt/pris

Hvis du ønsker å tilby frakt til utlandet kan du installere denne modulen.

Skal du ha faste fraktpriser for alle land, må du fjerne all informasjon under feltene «Zone 1 og Zone2″

I prismatrisen under “Zone 3 COUNTRIES”  legg inn vektintervall og hvilken pris som skal gjelde.

Ønsker du å ha tilpasse frakt til forskjellige land, kan du legge inn landskodene det gjelder under «Zone 1 og Zone2″
Legg inn vektintervall og hvilken pris som skal gjelde.

Leveringskostnader

Lar deg sette en fast fraktpris på ordre, med mulighet for minimum/maksimum pris og/eller vekt.

Norlines

Modul for små sendinger med stykkgods til større partilast. Appen henter pris på forsending automatisk fra Nor Lines. Integrasjonen støttes av blant annet Logistra.

Svalbard - ekstra gebyr

Fraktmetoden installeres om du ønsker tilleggsgebyr på forsendelser til Svalbard. For å teste dette, lukk først din nettleser slik at sessions avsluttes. Opprett en ny bruker med postnummer 9170. Fraktpriser i butikken skal ha økt tilsvarende posten sitt gebyr.

Shipping Cost

Internasjonal fraktmodul som kan benyttes om varer skal sendes over hele verden. Her er det kun 1 prismatrise med fraktpriser som kan legges inn. Hvis du ønsker å ha forskjellig fraktpris til forskjellige land, kan du installere fraktmetoden “Internasjonal frakt med vekt/pris”

Varen hentes på vårt lager

Fraktmetode som brukes når varene skal hentes i deres butikk og null i fraktpris.

Fast frakt og Fri frakt (gjelder for Klarna Checkout)

Til høyre under Konfigurasjon > Fraktmetoder kan man legge inn fast fraktpris og velge hvilke fraktmetoder fast frakt skal gjelder for. Ønsker du å tilby Fri frakt, kan du også her velge hvilke fraktmoduler som skal gi fri frakt. For å aktivere begge disse, må man velge “Ja” i feltet “Ønsker du å tilby fast frakt?”
Les mer om Fri frakt , Fast frakt eller "Hentes i butikk" i vårt hjelpesenter.

Standard Fraktvalg

For å styre hvilket fraktvalg som skal vises først og som standard i kassen, kan man velge dette under “Standard fraktvalg”.