Slik legger du til metainnhold for SEO
  • 13 Sep 2023
  • 1 Minutt å lese
  • Mørk
  • Pdf

Slik legger du til metainnhold for SEO

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

I denne artikkelen får du en innføring i hva metainnhold er, hvorfor du bør bruke det og hvordan du legger det til på de forskjellige sidene i nettbutikken din.

Hva er metainnhold?

Metainnhold benyttes for å beskrive innholdet på de ulike sidene i din nettbutikk. Dette for å gjøre det forståelig for søkemotorer, som eksempelvis Google, hvilket innhold som er på de ulike sidene. Skriver du godt metainnhold kan det i tillegg vises i søkeresultatene - noe som gir deg mulighet til å påvirke hvordan nettbutikken fremstår i søkeresultatfeltet.

Eksempel på hvordan metainnhold ser ut i søkeresultatet til Google:

Du kan legge til metatittel og metabeskrivelse på flere ulike sider i din nettbutikk - på forsiden, kategorisidene, produsentsidene og produktsidene. Det er viktig at metainnhold for hver side er unik, for at søkemotorer skal kunne skille de ulike sidene.

• Metatittel bør bestå av 50-60 tegn
  • Metabeskrivelse bør bestå av 70-160 tegn

Slik legger du til metainnhold på forsiden

1. Logg inn i ditt Kontrollpanel
  2. Velg Konfigurasjon > Generelt
  3.  Tittellinje forside skriver du inn ønsket metatittel til din nettbutikk
  4.  Meta beskrivelse forside skriver du inn ønsket metabeskrivelse til din nettbutikk
  5. Klikk Lagre endringer

PS! Tittellinje forside vil også være synlig i fanen til din nettbutikk.

Slik legger du til metainnhold på kategorisider

1. Logg inn i ditt Kontrollpanel
  2. Velg Produktkatalog > Produkter
  3. Finn hoved- eller underkategorien du ønsker å legge til metainnhold og klikk på blyanten
  4. Klikk på Meta Beskrivelse
  5. Skriv inn ønsket metatittel og metabeskrivelse

Slik legger du til metainnhold på produsentsider

1. Logg inn i ditt Kontrollpanel
  2. Trykk på Produktkatalog > Produsenter
  3. Finn ønsket produsent og klikk på Rediger
  4. Skriv inn ønsket tekst; metatittel og metabeskrivelse
  5. Klikk Lagre

Slik legger du inn metainnhold på produktsider

1. Logg inn i ditt Kontrollpanel
  2. Trykk på Produktkatalog > Produkter
  3. Finn ønsket produkt og velg Rediger
  4. Finn fanen som heter SEO
  5. Legg til ønsket tekst i feltene Tittel og Beskrivelse
  6. Bruk gjerne feltet Nøkkelord som en sjekkliste for å sikre at du får med de viktigste ordene i tittel og beskrivelse
  7. Klikk på Oppdater produkt

Legg til alternativ tekst på bannerbilder

På bannerbildene har du også mulighet til å legge til ekstra informasjon, kalt alternativ bildetekst. Teksten blir ikke synlig i selve nettbutikken, men har som formål å inkludere de som ikke kan se bildet av forskjellige grunner. I tillegg hjelper den alternative teksten søkemotorer å forstå hva som er på bannerbildet.

Slik gjør du det:

1. Logg inn i ditt Kontrollpanel
  2. Velg Design > Ditt design
  3. Klikk på Design-innstillinger
  4. Velg ønsket banner, eksempelvis Banner A1
  5. Under Alternativ tekst skriver du inn ønsket tekst
  6. Klikk Lagre innstillinger