Hva er forlatt handlekurv og hvordan settes det opp?
  • 11 Sep 2023
  • 2 Minutter å lese
  • Mørk
  • Pdf

Hva er forlatt handlekurv og hvordan settes det opp?

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Rundt 67% av alle handlekurver blir forlatt før kjøpet gjennomføres. Funksjonen forlatt handlekurv kan hjelpe deg å hente tilbake mange av de tapte salgene. Les hvordan du kommer i gang.

Hva er forlatt handlekurv?

Forlatt handlekurv er en funksjon som automatisk følger opp kunder som har lagt varer i handlekurven, uten å gjennomføre kjøpet. Med løsningen kan du enkelt opprette en e-post som sendes ut automatisk til alle kunder som forlater handlekurven sin. Du kan selv bestemme når e-posten skal sendes ut, men i følge vår data er standardinnstillingen ved oppsett god nok.

Øk din ordreverdi med minimal innsats

I tillegg til å påminne kundene om produktene de lot ligge igjen kan du også legge ved visning av andre produkter som er relevante for produktene kunden allerede har i handlekurven.

Mål effekten

I kontrollpanelet vil du ha tilgang til å se statistikk for hver enkelt e-post. Du kan se hvor mange som har åpnet, klikket, omsetning og antall gjennomførte transaksjoner.

Økt sjansene for konvertering gjennom flere e-poster

For å øke sjansen for konvertering kan du sende enda en oppfølging til kunder som ikke gjennomfører kjøpet etter første e-post som sendes. Denne kan automatisk sendes noen dager etter første e-post, og f.eks inneholde en rabattkode på 10% for å øke kjøpslysten.
Det er dog viktig å ikke sende for mange e-poster, da dette kan oppleves som spam. Fremgangsmåten beskrives lengre ned i artikkelen.

Kom i gang med forlatt handlekurv

Forlatt handlekurv er enkelt å komme i gang med. Se fremgangsmåten under.

Opprett e-posten som skal sendes

For å kunne opprette flyten må du først sørge for å ha e-posten/e-postene du ønsker å sende ut til kundene via denne flyten. Ved å opprette e-posten først blir det enklere å opprette flyten i ettertid.

Åpne Flyt > E-post > Oversikt > Plusstegnet for å opprette en e-post

Velg hvilken mal du ønsker å ta utgangspunkt i

Trykk på Save and continue

Gi e-posten et beskrivende navn slik at du enkelt finner den når flyten skal opprettes.

Opprett flyten som skal sende ut e-posten

Når e-posten er opprettet kan du sette i gang med å sende ut e-posten via en flyt. Se hvordan flyten settes opp.

Opprett ny flyt via Flyt > Oversikt > Plusstegn

Velg Forlatt handlekurv og hvilken e-postmal du ønsker å bruke

Gi flyten et beskrivende navn slik at du enkelt finner den i oversikten

Velg hvor mange e-poster som skal sendes

Når flyten settes opp velger du hvor mange e-poster som skal sendes. Vi anbefaler å velge mellom følgende.

1: flyt som sender 1 e-post med påminnelse

2: flyt som sender 2 e-poster, der den andre kan inneholde en rabattkode.

Alt 1: flyt som sender 1 e-post til kunden

I eksemplet under trigges ikke flyten flere ganger, og de eneste e-postene som sendes er de du har lagt inn i flyten.

Alt 2: flyt som sender 2 e-poster til kunden

Dersom du ønsker å sende flere e-poster til kunden kan det være lurt å tilby kunden et insentiv til å gjennomføre kjøpet. Dette kan f.eks være en rabattkode på en valgfri prosent, f.eks 10%.

I eksemplet under sendes det to e-poster til kunden. Den første etter 6 timer og den andre etter 24t (dersom kunden ikke har gjennomført kjøpet)

👆 Stegene er identiske frem til neste "ventesteg" på 24t.

Hvis du ikke bruker Personalisert Shopping i dag kan du teste det gratis i 30 dager ved å klikke her