Hva er sessions?

Sessions er en måte vi bruker for å beregne trafikkmengde fra nettbutikken din.

Når en kunde besøker nettbutikken får kunden opprettet en session hos oss som varer hele besøket.

Kunden vil miste sin session hvis de er inaktiv for en periode eller forlater nettbutikken.

Når den samme kunden kommer tilbake etter å ha mistet sin session vil det genereres en ny som vil fungere på samme måte som tidligere.

Forbruket av sessions vil tilbakestilles den første i hver måned.

Hvordan finne Google Analytics sessions

Google Analytics har sin egen måte å kalkulere antall sessions. Antall sessions mellom GA og Crall er ikke èn til èn, men vi bruker dette som en pekepinne.

1. I kontrollpanelet til GA velger du "Målgruppe".
  2. I undermenyen velger du "Oversikt"
  3. Velg perioden fra den første i forrige måned til den siste dagen i forrige måned. Resultatet er at man skal få en datagrunnlag for hele forrige måned.
  4. Les av antall "Økter". Dette er google sin variant av sessions.