Opprette API-nøkkel hos Tripletex
  • 14 Sep 2023
  • 2 Minutter å lese
  • Mørk
  • Pdf

Opprette API-nøkkel hos Tripletex

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

For å kunne koble opp Tripletex integrasjonen trenger vi en brukernøkkel for å hente og overføre data.

For å opprette brukernøkkel for sluttbruker følger du stegene under i ditt Tripletex kontrollpanel.

Aktivere Integrasjoner

1. Bestill tilleggstjenesten "Integrasjoner" via "Selskap>Mitt abonnement (evnt. Vår kundeside)".
    Dette gjøres av en konto- eller brukeradministrator i selskapet.

Tjenesten er tilgjengelig for pakken Smart og oppover.

2. Les gjennom vilkårene og klikk på "Aktiver".

Opprett brukernøkkel

En nøkkel kan til enhver tid kun ha samme eller mindre tilgang til systemet enn det brukeren man oppretter nøkkelen på har.

Om du oppretter en nøkkel på en ansatt med tilgang til kun å logge på og føre timer vil du ikke kunne opprette en nøkkel som kan gjøre noe mer enn dette på vedkommendes ansattkort.

1. Gå til ansatt ("Selskap>Ansatte>Velg ansatt") eller kontakt ("Kunde>Kontakter>Velg kontakt").
  2. Klikk på fanen "API-tilgang".
  3. Klikk på "Ny nøkkel".
  4. Fyll ut nødvendige felt.

Applikasjon

I dette feltet skal du velge applikasjonen som du ønsker å ha en integrasjon opp mot i listen.
Finner du ikke applikasjonen i listen?

Du kan huke på “Tilpasset oppsett” og skrive applikasjonsnavnet manuelt.
Dette navnet får du av integrasjonspartner eller integrasjonsutvikler i programmet du ønsker å integrere opp mot.

Tilpasset oppsett

Deretter markerer du for “Tilpasset oppsett”.
Her kan du velge tilgangene som integrasjonen skal ha.

• Alle tilganger” gir integrasjonen tilgang til alle tilganger. Manglende tilganger som selve brukeren som nøkkelen opprettes på, vil være låst og utilgjengelig for endring. De kan heller ikke legges til med mindre de tilgangene blir delegert til den ansatte/kontakten det gjelder.
  • Gi brukernøkkel denne brukerens tilganger” kopierer tilgangene fra brukeren du oppretter nøkkel på.
  • Bestem selv” vil da ikke gi noen tilganger til integrasjonen enda, og du må selv redigere tilgangene på nøkkelen under fanen API-tilgang ved å klikke på applikasjonsnavnet i blått.

Applikasjonsnavn

Dette feltet dukker opp når du har huket på “Tilpasset oppsett”.
I dette feltet kan du skrive det samme som står under “Applikasjon” som valg i nedtrekksmenyen.

Gi nøkkelen et navn

Her velger du hva applikasjonen skal hete i brukernøkkeloversikten under fanen API-tilgang.

Eksempel:

5. Klikk på "Opprett nøkkel"

Brukernøkkel (Employee token)

6. Du vil nå få opp en ny dialogboks med en unik nøkkel.
Dette er brukernøkkel, også kjent som "Employee token".

Nøkkelen vises kun en gang. Du er selv ansvarlig for å ta vare på denne nøkkelen.
Vi anbefaler å kopiere nøkkelen og sende den til deg selv på e-post.

Nøkkelen du får kan avvike i format fra den du ser på skjermbilde under

7. Når du har lagret nøkkelen et trygt sted kan du trykke på "OK".
Applikasjonen vil nå dukke opp i oversikten over API brukernøkler.

Da er koblingen opp mot integrasjonen satt opp i Tripletex!

Guiden er også tilgjengelig i Tripletex sitt hjelpesenter.

Oppsett i Mystore

1. Legg inn den nye API-nøkkelen i Mystore kontrollpanel under "Apps og AI > Innstillinger og klikk "Installasjonsveileder" på Tripletex V2 - Støtte for automatisk regnskapsføring

2. Trykk "Kom i gang" slik at veilederen går videre til steg 2.

3. Lim inn nøkkelen og trykk "Sånn! Jeg har limt inn nøkkelen"

Unngå konflikt med kundenummer

1. Logg inn i Tripletex
  2. Gå til Kunde – innstillinger
  3. Sett kundenummer til 100000

Unngå konflikt med fakturanummer

1. Logg inn i Tripletex
  2. Gå til Regnskap – Regnskapsinnstillinger – Bilagstyper/nummerserier
  3. Sørg for at fakturaserien ikke kommer i konflikt med din fakturaserie i nettbutikken. Om du er usikker sett denne til f.eks 50000. Nettbutikken sin nummerserie starter som standard på 6000