Hvordan sette opp Google Search Console
  • 24 Nov 2023
  • 1 Minutt å lese
  • Mørk
  • Pdf

Hvordan sette opp Google Search Console

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

I Google Search Console finner du ut hvilke søk brukerne som finner deg organisk på Google utfører. Her vil det også komme varsel om eventuelle feil og tips til forbedringer som kan forbedre den organiske rangeringen til nettbutikken. Dette verktøyet er sentralt for å følge med på effekten av arbeidet med søkemotoroptimalisering (SEO).

Vi anbefaler deg å opprette en Google Analytics konto før du oppretter Google Search Console, ettersom det hjelper deg med å verifisere

Slik setter du det opp:

1. Opprett konto på Google Search Console
  2. Logg inn i kontrollpanelet til Mystore
  3. Velg Konfigurasjon
  4. Velg Google
  5. Installer Google Webmaster Tools bekreftelse
  6. Logg inn på Google Search Console
  7. Velg nettadresseprefiks som egenskapstype (se skjermdump under)

8. Skriv inn nettadressen din
  9. Om du har verifisert andre Google-kontoer tidligere så vil godkjenningen av verifiseringen skje automatisk, hvis dette ikke skjer så velger du HTML tag som bekreftelsesmetode og kopierer ut koden mellom anførselstegnene (se skjermdump under).

10. Logg inn i kontrollpanelet hos Mystore og legg inn koden i Meta Tag Content i Google Webmaster Tools bekreftelse.

Vær oppmerksom på at nettbutikken  være åpen og gjort tilgjengelig for søkemotorene før du setter opp Google Search Console.

Om du har problemer med å verifisere HTML tagen (steg 9 og 10) kan du også legge inn hele kodesnutten (ikke bare det med anførselstegnene) i Ekstra Header.

Slik gjør du det:

1. Logg inn i kontrollpanelet hos Mystore
  2. Velg Konfigurasjon
  3. Velg Tekst på sider og Ekstra Header
  4. Legg inn Meta-Tag
  5. Klikk Lagre