Hvordan setter jeg opp Google Analytics?

Få innsikt i nettstedstrafikken din. For å sette opp Google Analytics mot deres nettbutikk, gjør dere følgende:

1. Gå hit: http://www.google.com/analytics
  2. Registrer ny konto om du ikke allerede har en
  3. Logg inn i kontrollpanelet, i nettbutikken
  4. Gå til konfigurasjon -> SEO & Sosiale Medier -> Google
  5. Klikk på Google Analytics
  6. Trykk på “installer” på høyre side
  7. Tast inn Analytics ID som du fikk da du opprettet din Analytics konto (starter alltid med UA)
  8. Aktiver "netthandel" i Google Analytics ved å gå til Administrator -> Innstillinger for netthandel -> Trykk på “Slå på netthandel”

Hvordan spore internsøk i Google Analytics?
Har du en søkefunksjon i nettbutikken din og har lyst til å vite hva besøkende søker etter? Dette er mulig i Google Analytics.

Det første du må gjøre er å aktivere Google Analytics og koble det opp som nevnt ovenfor.
Deretter gjør du følgende:

1. Gå til «Administrator
  2. Velg «Innstillinger for visning»
  3. Scroll ned til «Innstillinger for datautvalg»
  4. Skru på «Sporing av nettstedsøk»
  5. Skriv inn keywords under «Søkeparamter»
  6. Huk av for «Fjern søkeparamtre fra nettadresser»
  7. Klikk «Lagre» nederst på siden

Når du har satt opp Google Analytics til å spore dette søket, vil du få opp hva besøkende har søkt etter under Atferd > Nettstedsøk > Søketermer