Hvordan spore internsøk i Google Analytics?

Har du en søkefunksjon i nettbutikken din og har lyst til å vite hva besøkende søker etter? Dette er mulig i Google Analytics.

Det første du må gjøre etter du har aktivert Google Analytics er følgende:

1. Gå til «Administrator»
  2. Trykk på «Innstillinger for datautvalg» på kolonnen helt til høyre
  3. Skru på «Sporing av nettstedsøk»
  4. Skriv inn keywords under «Søkeparameter»
  5. Huk av for «Fjern søkeparametre fra nettadresser»
  6. Klikk «Lagre» nederst på siden

Når du har satt opp Google Analytics til å spore dette søket, vil du få opp hva besøkende har søkt etter under Atferd > Nettstedsøk > Søketermer

interne-soek-Google