Facebook: Domeneverifisering
  • 13 Jul 2023
  • 1 Minutt å lese
  • Mørk
  • Pdf

Facebook: Domeneverifisering

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

For å kunne bruke Facebook Butikk/Shop og Instagram Shopping samt en andre rekke funksjoner i Facebook er du nødt til å verifisere domenet ditt.

Verifisering ved hjelp av "Meta-tag Verification"

1. Gå til “Bedriftsinnstillinger” i Facebook Business Manager.
  2. Naviger deg frem til Merkesikkerhet/Brand Safety.
  3. Trykk på “Domener/Domains” > “Legg til”
  4. Skriv inn domenenavet ditt (butikknavn.no) og trykk “Legg til domene”
  5. Oppdater Business Manager
  6. Gå til fanen “Meta-tag Verification” og kopier Meta-tag-koden
    Se dette bildet som eksempel.
  7. Gå så til ditt Mystore-kontrollpanel og til menypunkt “Konfigurasjon” -> “Sosiale medier”
  8. Finn “Facebook Meta Tag” og installer modulen.
  9. Lim inn din Meta Tag-verification kode (NB! Ikke hele teksten, kun selve koden)
    Koden finner du etter “Content=” og før “/>.
  10. Lagre endringer og vent i ca. 5 minutter til nettbutikken får oppdatert seg.
  11. Gå tilbake til Business Manager, og trykk på “Bekreft”.
    Nå skal domenet ditt være verifisert.

Verifisering ved hjelp av "DNS-bekreftelse":

Du kan verifisere domenet ved å legge til en DNS TXT-post i ditt domeneoppsett, for å bevise at du eier domenet. De fleste domeneleverandører har denne muligheten, og fremgangsmåten kan variere. Hvis du trenger hjelp til verifisering via DNS-bekreftelse, kan du kontakte din domeneleverandør.
Her er en forklarings-video fra Facebook på hvordan dette gjøres.