Opprette manuelle ordre

Dersom du ønsker å opprette en ordre manuelt for kunden, kan dette gjøres slik:

1. Gå til Ordrer/Kunder -> Opprett manuell ordre
  2. Velg en eksisterende kunde eller fyll inn informasjon for å opprette en ny kunde
  3. Trykk på
  4. Fyll inn og/eller sjekk at informasjon om adresse stemmer
  5. Trykk på
  6. Finn og velg varen som skal legges til i ordren
  7. Sjekk at betalingsmetode og fraktmetode stemmer:

8. Huk av for «Ny ordrebekreftelse» dersom kunden skal motta en bekreftelse på ordren
  9. Trykk på  Ordren vil nå ligge som en ny ordre i ordrelisten.

Merk: Du kan ikke koble opp betalingsmetoder som Klarna faktura på en manuell ordre.

Kreditordre

For å opprette en manuell kreditordre, går du til Ordrer/Kunder > Opprett manuell ordre

Velg så hvilken kunde du skal opprette manuell ordre på.

Velg "Legg til" for å hente opp hvilke produkt(er) som skal krediteres

I feltet "Antall" legg inn minus - foran tallet

Velg så "Oppdater" og du har nå opprettet en manuell kreditordre.

Rabatt på manuell ordre

Hvis du ønsker å legge inn rabatt på en manuell ordre, kan du gjøre et på følgende måte:

- Gå inn på aktuell ordre i ordrebehandlingen
- Velg "Endre ordre"
- Trykk på "Legg til tom linje"
- Sett inn i antall f.eks. -1 og en "Rabatt" i tekstfelt. Legg inn rabatten i kroner.
- Trykk "Oppdater" og ordren er oppdatert med rabatt.

Se vår video for hvordan man oppretter manuell ordre: