Ordrestatuser

Hvordan bruke ordrestatuser og tillagte egenskaper

Du finner ordrestatusene via Konfigurasjon > Innstillinger > Ordrestatus

Som standard leveres nettbutikken med følgende ordrestatuser installert:

• Ikke behandlet(Standard)
  • Under behandling
  • Sendt(Fullført)
  • Kansellert(Kansellert)
  • Returnert

Standard, Fullført og Kansellert er tre egenskaper som avgjør hva som vil skje med en ordre utover selve endringen av statusnavnet.

Standard-statusen vil være første status på innkommende ordrer

Fullført-statusen vil aktivere betalingen/transaksjonen på ordrer betalt med Klarna, Vipps, Mystore Kortbetaling o.l. Fullført-status vil også åpne for tripletex-overføring og utskrift av etikett via Logistra, hvis man har disse tjenestene installert.

Kansellert er egenskap som vil kansellere en reservasjon (Klarna, Vipps, Mystore Kortbetanling) hvis en ordre/transaksjon IKKE har vært fullført. Du vil også få valget om å legge varene tilbake på lager.

I tillegg til å bestemme egenskaper for ordrestatusene kan du gjøre følgende:

• Legge til/fjerne ordrestatuser
  • Endre navn på eksisterende ordrestatuser. Her kan du også sette forskjellige navn for administratorer og kunder