Problemer med betalingsterminal
  • 06 Dec 2023
  • 4 Minutter å lese
  • Mørk
  • Pdf

Problemer med betalingsterminal

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Problemer med betalingsterminal

Denne artikkelen hjelper deg å feilsøke om det skulle oppstå noen problemer mellom terminalen og iPad.

Innhold

V400M

V400M terminalen ser slik ut:

Betalingsterminal V400M

Ingen kommunikasjon mellom terminal og iPad

Om kortknappen er grå og det ikke er mulig å betale med kort, så vil det si at terminalen og iPad ikke kommuniserer.

Denne terminalen kommuniserer med iPaden via en skybasert server.
Så om det ikke er mulig å betale med kort så vil det si at nettverksforbindelsen til en av enhetene ikke fungerer som den skal.

1. Sjekk at terminalen og iPad er koblet opp til et nettverk og at det er nettverkstilgang.
    På terminalen:
    - Trykk først 9 og så på enter-knappen.
    - Skriv inn admin-PIN og trykk Enter.
    - Klikk på "Nettverk" og "WI-FI".
    - For å sjekke at du er tilkoblet nettverk, skal det være en grønn runding nederst på wifi symbolet.

Om det ikke er en grønn runding nederst, fjern nettverket og koble til nettverket på nytt.
  2. Når både terminal og iPad er koblet mot nett så skal du kunne koble til terminalen ved å trykke følgende på din terminal.
    - Trykk på "Hovedmeny" oppe i venstre hjørne.
    - Trykk på "Terminalinnstillinger"
    - Trykk koble til terminal
    - På neste bildet velger du "V400M"
    - Da vil det komme opp et serienummer på skjermen som skal matche serienummeret på baksiden av din terminal.
    - Om det matcher så trykk koble til og oppsetett er klart når grønt terminalikon vises øverst på din iPad og knappen "Kort" er grønn.

S1000

S1000 terminalen ser slik ut:

Adyen-terminal Castles S1F2

Ingen kommunikasjon mellom terminal og iPad

Om kortknappen er grå og det ikke er mulig å betale med kort, så vil det si at terminalen og iPad ikke kommuniserer.

Denne terminalen kommuniserer med iPaden via en skybasert server.
Så om det ikke er mulig å betale med kort så vil det si at nettverksforbindelsen til en av enhetene ikke fungerer som den skal.

1. Sjekk at terminalen og iPad er koblet opp til et nettverk og at det er nettverkstilgang.
    På terminalen:
    - Trykk så "Tannhjul symbolet(Settings) > Network > Wi-Fi"
    - Nettverket er tilkoblet når det står "Connected" under nettverksnavnet ditt.
  2. Om det ikke står connected, fjern nettverket og koble til nettverket på nytt.
  3. Når både terminal og iPad er koblet mot nett så skal du kunne koble til terminalen ved å trykke følgende på din terminal.
    - Trykk på "Hovedmeny" oppe i venstre hjørne.
    - Trykk på "Terminalinnstillinger"
    - Trykk koble til terminal
    - På neste bildet velger du "V400M"
    - Da vil det komme opp et serienummer på skjermen som skal matche serienummeret på baksiden av din terminal.
    - Om det matcher så trykk koble til og oppsetett er klart når grønt terminalikon vises øverst på din iPad og knappen "Kort" er grønn.

VX690

Viktig!

Denne terminalen supporteres ikke fra og med 01.01.2022.

Ingen kommunikasjon mellom terminal og iPad

Om kortknappen er grå og det ikke er mulig å betale med kort.

Så betyr at det ikke er kommunikasjon mellom terminal og iPad

Den vanligste feilen og løsningen er beskrevet her:

Om det ikke løste problemet, se følgende feilsøkingsguide under:

Dersom det er mindre en 10 % strøm på terminalen så kan den miste nettverksforbindelse.

• Lad terminalen

Sjekk at terminal og iPad er koblet på samme nettverk

• Koble terminal og iPad på samme nettverk

Kontroller at rett IP-adresse ligger inne i appen.

Riktig ip-adresse finner du på terminalen

• Trykk på 9 og Enter samtidig
    Skriv inn admin-PIN, og trykk Enter.
  • Klikk på "Nettverk".
  • Klikk på "Wi-FI" og velg "3. TCP/IP settings".
  • IP-adresse står øverst på skjermen.
    Sjekk at denne er lik IP-adresse på Datakasse under "Terminalinnstillinger".

Gjør en pingtest

• Last ned appen Network Ping Lite
  • Åpne appen > velg "Ping"
  • Skriv inn IP-adressen fra bankterminalen
  • Trykk "start" og la den gå i minimum 20 min.
  • Resultat vil vise hvor mange "packets" som er sendt og hvor mange som er mottatt. Er nettet stabilt vil resultatet ligge opp mot 0% tap.
  • (Testen kan gå i bakgrunnen mens du bruker datakassen)

Port 8443 på din router

Sjekk at port 8443 på ditt nettverk (router) er åpen.
Hvis ikke, har du en brannmur som sperrer for terminalen. Det anbefales å kontakte nettverksleverandør for å få dette fikset.

Start router på nytt

Prøv å ta ut strømmen på din router, ved å dra ut strømkabel bak på routeren. Vent i 10 sekunder og sett i strømkabel igjen.

Ta ut batteri under lokket på baksiden av terminalen.

Hvit skjerm på iPaden

Om du kun får en hvit skjerm er problemet trolig at du ikke er koblet til internett.

1. Skru av din router i 30 sekunder før du starter den igjen.
  2. Gå til for eksempel VG.no for å se at internettforbindelsen fungerer.
  3. Om du fortsatt ikke får koblet til internett så kontakt din nettverksleverandør.

Klarer ikke å koble til terminal på 4G mot delt nettverk

Hvis terminalen har problemer med å koble opp mot 4G med delt nettverk fra iPad/iPhone.

1. Logg ut på iPad/iPhone fra iCloud
  2. Glem andre nettverk som iPaden har vært koblet til tidligere.
  3. Når dette er gjort, prøv på nytt.

Feilmelding når jeg trykker på Kort

Løsning:

Stedstjenester på iPad er ikke slått på

• Generelt -> Personvern -> slå på stedstjenester
  • Viktig! Det må stå følgende på datakassen: Ved bruk

Terminalen endrer IP-adresse

Terminalen er standard innstilt på dynamisk IP-adresse. Dette kan skape problemer hvis terminalen mister kontakt med nettverket da den ikke automatisk kobler seg sammen med iPaden.

For å få terminalen til statisk IP-adresse

1. klikk Enter (grønn pil) + 9 samtidig på terminalen.
  2. Velg 1. Nettverk / 2. Wifi / 1. TCP/IP settings.
  3.  Klikk på den sorte knappen bak DHCP sånn at den står på "Off" og blir rød. IP-adressen er da statisk.