Produkter

Opprette nytt produkt

Nettbutikken din er bygd opp av de produktene du velger å selge.

For å legge til et nytt produkt i nettbutikken, følger du disse stegene:

1. Gå til Produktkatalog -> Produkter
  2. Trykk på
  3. På siden som dukker opp, fyller du inn minimum følgende informasjon:

• Navn
    Vises som produktnavn i nettbutikken
  • Synlighet
    Velg om produktet skal vises i nettbutikken eller ikke

• Kategori
    Velg hvilke kategorier produktet skal vises

• Meravgift (MVA)
    Brukes til beregning av MVA. Benytt kun dersom du er MVA-pliktig.

• Innkjøpspris: Normalt legges innkjøpspris inn eks.mva
  • Salgspris: Pris i nettbutikk
  • Butikkpris: Pris i Datakasse
  • Produktets vekt (Gram)
    Brukes til beregning av fraktkostnader

• Produktets bilder
    Vises som produktbilder i nettbutikken

Artikkelnummer
    Produktene bør ha artikkelnummer, både i forhold til Klarna og ordrebehandling og ved behandling i Datakasse.

4. Trykk på

Sortere produkter

Ved å sortere de forskjellige produktene i en kategori, vil man endre på rekkefølgen til produktene i nettbutikken.

Dette kan gjøres slik:

1. Gå til Produktkatalog -> Produkter
  2. Velg kategorien med produktene som skal sorteres
  3. Trykk på
  4. Velg et sorteringsalternativ eller flytt på produktene ved å klikke på ønsket produkt, dra det til ønsket plass og slippe:
  5. Trykk på
Kopiere/flytte produkter

Ved å kopiere produkter, kan man smertefritt legge det samme produktet i flere kategorier. Dersom man ikke ønsker at produktet skal være i flere kategorier kan man også flytte produktet. Dette gjøres slik:

1. Gå til Produktkatalog -> Produkter
  2. Finn produktet som skal kopieres/flyttes og trykk på   eller
  3. Velg deretter om du vil flytte flere produkter ved å huke av på ønskede produkter. Velg deretter kategori som produktet skal flyttes til:

4. Bekreft endringen ved å trykke på   eller
Aktivere/deaktivere produkter

Dersom man har enkelte produkter som man ønsker å skjule eller vise i nettbutikken, kan man gjøre følgende:

1. Gå til Produktkatalog -> Produkter
  2. I listen med kategorier, velges kategorien hvor ønsket produkt ligger
  3. I listen med produkter, kan man smertefritt aktivere og deaktivere produktene ved å bruke «ON/OFF»- funksjonen:
Legge til tilbud på et produkt

1. Gå til Produktkatalog -> Produkter
  2. Velg ønsket produkt i produktlisten
  3. Trykk på
  4. Trykk på «Tilbud» på redigeringssiden:
  5. Velg:
    – Hvordan rabatten skal trekkes
    – Hvor mye som skal trekkes
    – Sluttdato for tilbudet
  6. Aktiver tilbudet:
  7. Trykk på
Legge til avanse

Avanse er et påslag på innkjøpsprisen. Ved å sette avansen til en viss prosentverdi, vil utsalgsprisen automatisk tilsvare innkjøpspris + ønsket avanse.

For å sette på avanse på et produkt, gjør du følgende:

1. Gå til Produktkatalog -> Produkter
  2. Velg ønsket produkt i produktlisten
  3. Trykk på
  4. Trykk på avansesymbolet til høyre for innkjøpsprisen for å skru på avanse (NB! Avanse vil nå stå på ved opprettelse av neste produkt). Sett deretter en prosentverdi i avansefeltet:
  5. Trykk på