Opprette produkter

I denne artikkelen går vi stegvis gjennom opprettelsen av et produkt og andre valgmuligheter du har knyttet til produkter

Opprette nytt produkt

Sortere produkter

Kopiere/flytte produkter

Aktivere/deaktivere produkter

Legge til tilbud på et produkt

Legge til avanse

Opprette nytt produkt

Nettbutikken din er bygd opp av de produktene du velger å selge.

For å legge til et nytt produkt i nettbutikken, følger du disse stegene:

1. Gå til Produktkatalog -> Produkter
  2. Trykk på
  3. På siden som dukker opp, fyller du inn minimum følgende informasjon:

• Navn
      Vises som produktnavn i nettbutikken
    • Synlighet
      Velg om produktet skal vises i nettbutikken eller ikke
    • Kategori
      Velg hvilke kategorier produktet skal vises
    • Meravgift (MVA)
      Brukes til beregning av MVA. Benytt kun dersom du er MVA-pliktig.
    • Innkjøpspris: Normalt legges innkjøpspris inn eks.mva
    • Salgspris: Pris i nettbutikk
    • Butikkpris: Unik pris for datakasse hvis produkter skal ha ulik pris i nettbutikk og datakasse.
    • Produktets vekt (Gram)
      Brukes til beregning av fraktkostnader

• Produktets bilder
      Vises som produktbilder i nettbutikken
    • Artikkelnummer
      Produktene bør ha artikkelnummer, både i forhold til Klarna og ordrebehandling og ved behandling i Datakasse.

4. Trykk på

Sortere produkter

Ved å sortere de forskjellige produktene i en kategori, vil man endre på rekkefølgen til produktene i nettbutikken.

Dette kan gjøres slik:

1. Gå til Produktkatalog -> Produkter
  2. Velg kategorien med produktene som skal sorteres
  3. Trykk på
  4. Velg et sorteringsalternativ eller flytt på produktene ved å klikke på ønsket produkt, dra det til ønsket plass og slippe:
  5. Trykk på

Kopiere/flytte produkter

Ved å kopiere produkter, kan man smertefritt legge det samme produktet i flere kategorier. Dersom man ikke ønsker at produktet skal være i flere kategorier kan man også flytte produktet. Dette gjøres slik:

1. Gå til Produktkatalog -> Produkter
  2. Finn produktet som skal kopieres/flyttes og trykk på   eller
  3. Velg deretter om du vil flytte flere produkter ved å huke av på ønskede produkter. Velg deretter kategori som produktet skal flyttes til:

4. Bekreft endringen ved å trykke på   eller

Aktivere/deaktivere produkter

Dersom man har enkelte produkter som man ønsker å skjule eller vise i nettbutikken, kan man gjøre følgende:

1. Gå til Produktkatalog -> Produkter
  2. I listen med kategorier, velges kategorien hvor ønsket produkt ligger
  3. I listen med produkter, kan man smertefritt aktivere og deaktivere produktene ved å bruke «ON/OFF»- funksjonen:

Legge til tilbud på et produkt

Slik legger du inn tilbud direkte på et produkt:

1. Gå til Produktkatalog -> Produkter
  2. Velg ønsket produkt i produktlisten
  3. Trykk på
  4. Trykk på «Tilbud» på redigeringssiden:
  5. Velg:
    – Hvordan rabatten skal trekkes
    – Hvor mye som skal trekkes
    – Sluttdato for tilbudet
  6. Aktiver tilbudet:
  7. Trykk på

Legge til avanse

Avanse er et påslag på innkjøpsprisen. Ved å sette avansen til en viss prosentverdi, vil utsalgsprisen automatisk tilsvare innkjøpspris + ønsket avanse.

For å sette på avanse på et produkt, gjør du følgende:

1. Gå til Produktkatalog -> Produkter
  2. Velg ønsket produkt i produktlisten
  3. Trykk på
  4. Trykk på avansesymbolet til høyre for innkjøpsprisen for å skru på avanse (NB! Avanse vil nå stå på ved opprettelse av neste produkt). Sett deretter en prosentverdi i avansefeltet:
  5. Trykk på