Tekst på sider

Slik endrer du tekst på sider i din nettbutikk:

Hvilken tekst vil du legge til/endre?

1. Bunntekst
2. Kjøpsbekreftelse
3. Kategoribeskrivelser
4. Utgående e-post
5. Tekst i checkout

Bunntekst

NB. bunntekst fungerer ikke dersom du har installert en premium-mal, det vil si en av følgende: New York, Tokyo, Roma eller London.

1. Gå til Konfigurasjon - Tekst på sider - Bunntekst
  2. Beskriv din nettbutikk ved å bruke tekstbehandleren. Teksten vil bli vist i helt nederst på siden, også kalt footer
  3. Trykk Oppdater for å lagre bunntekst

Dersom du har en nettbutikk som benytter mer enn ett språk vil du få en tekstbehandler for hvert språk.

Kjøpsbekreftelse

Slik bruker du kjøpsbekreftelse i din nettbutikk:

1. Gå til Konfigurasjon - Tekst på sider - Kjøpsbekreftelse
  2. Skriv inn ønsket kjøpsbekreftelse i tekstbehandleren. Bekreftelsen vises når en kunde har gjennomført handel og blir videresendt tilbake til butikken fra kassen
  3. Trykk Oppdater for å lagre kjøpsbekreftelse

Kategorier

• Beskriver tittelen innholdet på siden godt nok og speiler innholdet forventingene til kunden?

Toppbeskrivelse

Toppbeskrivelsen bør inneholde det som er mest relevant for siden. Den bør være kort og enkelt formulert på toppen av siden. 2-5 setninger er en grei tommelfingerregel.

Teksten bør ikke forhindre visning av produktene som at det maskerer for lav relevans med det faktiske innholdet en nettbutikk-kunde ønsker.

Bunnbeskrivelse

Ettersom denne teksten ikke maskerer for produktene bør det mer generelle tekstinnholdet komme her.
Her kan du gjerne skrive enda mer utfyllende om kategorien. 4 setninger og oppover anbefales.

Slik legger du inn kategoribeskrivelser

I kontrollpanelet er det to muligheter for å legge inn beskrivelse.

I produktkatalogen

Gå til Produktkatalog > Produkter
1. Finn så kategorien hvor du vil legge inn beskrivelse og klikk på blyanten til høyre.

2. Trykk på "Endre kategoribeskrivelse" etterfulgt av "Klikk her for å legge inn tekst på denne kategorien".

3. Fyll inn ønsket beskrivelse i feltet for "Toppbeskrivelse" og "Bunnbeskrivelse".

4. Klikk lagre. Beskrivelsene er nå lagret og synlige på kategorien i din nettbutikk.

5. Støtte for flere språk.

Om butikken din har flere språk installert vil fremgangsmåten være den samme og du vil finne egne tekstfelter for hvert språk.

6. Deaktivere kategoribeskrivelse
Dersom du ønsker å skjule kategoribeskrivelser i nettbutikken kan du trykke på Aktiver tekstbokser til høyre i bildet, under Innstillinger, slik at den får en ny verdi Off.

Via konfigurasjon av nettbutikken

Gå til Konfigurasjon - Tekst på sider - Kategorier

1. Trykk Legg til tekstboks

2. Velg en kategori. Underkategorier vil vises i klammer på venstre side. For eksempel med [Dame] Genser er Dame er hovedkategori og Genser underkategori

3. Skriv inn ønsket beskrivelse i tekstbehandleren. Dersom du har en nettbutikk som benytter mer enn ett språk vil du få en tekstbehandler for hvert språk
  4. Trykk Lagre for å bevare beskrivelsen

Dersom du ønsker å skjule kategoribeskrivelser i nettbutikken kan du trykke på Aktiver tekstbokser til høyre i bildet, under Innstillinger, slik at den får en ny verdi Off.

Utgående e-post

Her finner du en oversikt over alle automatiske eposter som sendes fra din nettbutikk. Du kan endre på hver enkelt dersom du ønsker det.

Slik endrer du til en epostmal for din nettbutikk:

1. Gå til Konfigurasjon - Tekst på sider - Utgående e-post
  2. Trykk på epostmalen du ønsker å redigere

Gruppe

Bestemmer når eposten skal sendes ut

Tittel

Intern tittel som vises i oversikten over alle epostmaler

E-posttittel

Tittel på epost som sendes til kundene

E-postinnhold

Her kan du redigere innholdet i eposten. Innholdet er gitt som HTML (struktur) og CSS (utseende), det er derfor en fordel å ha litt kunnskap om hvordan det fungerer før du begynner å redigere innhold. Dersom du bestemmer deg for å redigere kan du gjøre dette med å søke etter ord og setninger ved å bruke nettleserens søkefunksjon, f.eks på macOS bruker du hurtigtastene CMD + F for å åpne søkefeltet, eller scrolle ned til ønsket plassering.

Det er helt trygt å endre på selve teksten i malene. Tekst ligger innlemmet i elementer som starter med <> og slutter med </>. For eksempel, hvis du ønsker å bytte ut teksten i følgende tittel kan du endre

<h1>Dette er en tittel</h1> til <h1>En ny og kanskje bedre tittel</h1>

Det er viktig at elementene blir riktig lukket, det vil si at <h1> er helt først og </h1> er helt sist og teksten blir i mellom.

Dette var bare et eksempel og h1 er ikke det eneste elementet som finnes i HTML. Blant annet er <table> og <div> ofte brukte elementer.

Vær obs på at malene i din nettbutikk vil variere.

Tekst i checkout

Slik legger du til en tekst øverst på siden når kunden kommer til kassen:

1. Gå til Konfigurasjon - Tekst på sider - Tekst i checkout
  2. Skriv inn ønsket tekst i tekstbehandleren. Det er anbefalt å holde teksten kort da det er begrenset plass til teksten i toppen på siden. Dersom du har en nettbutikk som benytter mer enn ett språk vil du få en tekstbehandler for hvert språk

3. Trykk Oppdater for å bevare teksten

Tekst i Klarna Checkout

Tekst i hurtigkasse