Legg til varianter
  • 11 Jan 2024
  • 4 Minutter å lese
  • Mørk
  • Pdf

Legg til varianter

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Trenger du å dele opp produktene i størrelser, farger eller andre variasjoner? Da kan du legge til varianter. Du kan legge inn lagersaldo, artikkelnummer, EAN, pris, vekt og bilder på variantene.

Hvordan legge til varianter

Før varianten kan legges til produktet må en variantmal opprettes. Dette opprettes i kontrollpanelet via Produktkatalog > Varianter. Her trykker du på Legg til variant for så å legge inn navnet på varianten du ønsker å opprette. Dette kan f.eks være Størrelse

Standard varianttype er Nedtrekksmeny

Bruk undergrupper

Undergrupper er en veldig fin måte å holde oversikt over de ulike variantene deres. I variant-kategorien Størrelser kan det f.eks være lurt å legge inn undergrupper som heter Skostørrelser, Kjoler, Bukser osv. Dette hjelper dere med å holde en oversikt over hvilke produkter som er tilknyttet variantene.

Vi anbefaler å ikke bruke samme variant(navn) i flere undergrupper av samme variantkategori hvis du ønsker unik sortering av variantene i de forskjellige undergruppene.

Sletting av varianter

Det er kun mulig å slette varianter som ikke er i bruk på noen produkter. Varianter som er klare for sletting vil ha et rødt kryss, altså er det ikke tilknyttet noen produkter.

Om en variant har et sort kryss så vil det si at det fremdeles er på ett eller flere produkter, og må fjernes fra produktene først. Liste over hvilke produkter de er tilknyttet vil stå i dialogboksen som kommer opp når du forsøker å slette varianten (klikker på det sorte krysset).

Koble variant til produkt

For å knytte varianter til produkter åpner du fanen Varianter når du redigerer produktet.Her velger du først variantkategori - størrelse, farge etc - så legger du til ønskede verdier av valgt variantkategori (Small, Medium etc). Om du f.eks har spesifisert størrelser fra XS til XXL, men kun ønsker at det gitte produktet skal ha XL og oppover så velger du kun de verdiene. Når ønskede varianter er lagt til produktet er det bare å oppdatere produktet. Variantene vil så være synlige på produktsiden i nettbutikken.

Sortering av varianter

Varianter kan sorteres slik at de vises i ønsket rekkefølge på produktene. Sortering gjøres via Produktkatalog > Varianter. Trykk på knappen Sorter, enten under variant-kategoriene for å sortere kategoriene, eller under variantverdiene for å sortere rekkefølgen som vises i nedtrekksmenyen på produktsidene. Du kan dra og slippe variantene i ønsket rekkefølge.

Lagerstyring

Lagerstyring aktiveres per variant-kategori, og lar deg definere lagersaldo per variant. Om du velger at variant-kategorien Størrelse skal ha lagerstyring og legger til fire størrelser på et produkt, kan du så legge inn spesifikk lagersaldo per størrelse. På denne måten kan du holde styr på hvilke av variantene som er utsolgt og forhindre salg av varianter ut over lagerbeholdning.

Ved bruk av lagerstyring kan du også definere innkjøpspris for de ulike variantene, hvis det er forskjell. Dette gjøres i fanen varianter under Lagerstyring

Artikkelnummer og EAN på varianter

Aktiverer du lagerstyring på varianter, bør du legge til unike artikkelnummer per variant da hver variant i grunnen er et unikt produkt. Det kan også oppstå problemer mot Klarna/Vipps hvis det ikke er unike artikkelnummer f.eks på en ordre med flere varianter av samme hovedprodukt.

EAN-koder kan også legges inn per variant.

Disse legges inn via fanen varianter i produktredigeringen, nederst på siden:

Pristillegg og kostnad

Ulike varianter kan ha ulik kostnad og ulik utpris. Ønsker du å justere utpris per variant kan du legge inn pristillegg på variantene. Pristillegget vil vises i nedtrekksmenyen med variantene, og prisen på produktet vil oppdatere seg i henhold til dette.

Obs! Pristillegg legges inn eks mva

Har du ulik innpris på alle eller noen variantverdier kan dette legges inn i samme tabell som artikkelnummer og ean-koder. Har alle variantene samme innpris holder det å legge inn innpris på hovedproduktet (basisprodukt). Innpris på variant krever at det er valgt lagerstyring.

Vekt

Har du ulik vekt på variantene kan dette legges inn per variant. Er det lik vekt på alle variantene holder det å legge inn vekten på hovedproduktet.

NB! Vekt legges inn i gram.

Ulik type variant

Det er flere typer varianter som kan brukes til ulike formål:

• Nedtrekksmeny

Standard nedtrekksmeny med definerte verdier
  • Tekstfelt, liten/stor

Lar kunden skrive inn ønsket tekst. Kan brukes til produkter med gravering, personlig print eller lignende.
  • Bildeopplastning

Lar kunden laste opp et bilde som knyttes til produktet. Eget trykk på produktet for eksempel. Maks 8 MB per bilde

Bilder på variant

Du kan knytte forskjellige produktbilder mot de ulike variantene, slik at kundene får et nøyaktig bilde av variasjonene. Hovedbildet på produktsiden vil da bli endret etter hvert som kunden velger variant. For eksempel om du har et klesplagg i ulike farger, så kan du knytte opp bildene med de forskjellige fargene opp mot tilhørende variant.

1. Trykk på Legg til bilde
  2. Trykk på ønsket variantkategori og trykk så på Aktiver bildeopplasting
  3. Du får nå en ny kolonne med et kamera-ikon per variant/verdi. Klikk på ikonet for å legge til bilde
  4. Husk å lagre/oppdatere produktet, enten øverst eller nederst på produktsiden

Variantkombinasjoner

Variantkombinasjon betyr at produktet er satt sammen av flere ulike varianttyper, f.eks størrelse, farge, type osv.
Sluttkunden må da ta stilling til hver varianttype i nettbutikken før varen kan legges til i handlekurven.

Eksemplet viser at varianten har to varianttyper: størrelse og skrift

I nettbutikken må man velge hver varianttype før varen kan legges i handlekurven.

Skjule varianter fra nettbutikken

Dersom du har lagerstyrte varianter som du ikke ønsker å vise i nettbutikken anbefaler vi at du skjuler dem i stedet for å slette dem fra produktet. Dette fordi du ved sletting vil miste lagerhistorikk og eventuelle koblinger mot varetellinger og innkjøpsordre blir borte.

For å skjule en variant klikker du på "Varianter"-fanen inne på produktet, og scroller ned til dette bildet hvor du kan velge å skjule varianter:

Så snart du har lagret endringen vil varianten - i dette tilfellet Variant 5" - bli skjult fra nettbutikken og ikke lenger mulig for sluttkundene å kjøpe.

Viktig ang. variantkombinasjoner!
Om produktet har variantkombinasjoner vil den ikke kunne skjules i nettbutikken men blir heller satt som utilgjengelig ikke kunne kjøpes.